ОБЩЕСТВО

Шефът на борда на директорите в „Александровска“ е изпълнявал едновременно 5 длъжности

Шефът на борда на директорите в „Александровска“ е изпълнявал едновременно 5 длъжности

 

александровска болница

 

 

 

Нови разкрития по казуса с Александровска болница.

Оказва се, че председателят на борда на директорите е изпълнявал едновременно пет длъжности. Две от тях – в разрез със закона.

 

 

 

Излезе, че проф. Буланов има правоотношения с болницата. Има два договора – един трудов и един граждански. Това е проблем, защото той, като независим член, няма право да има трудови взаимоотношения с лечебното заведение. Договорът е нарушен по две точки”, обясни заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров, предава NOVA.

 

 

 

По думите му професорът рискува да бъде подведен под наказателна отговорност заради това, че е попълнил декларация, че не работи в болницата.

 

 

„Дано да е от незнание. Това обаче не променя обстоятелствата. Твърде много незнания и нелогични действия на този съвет на директорите се събраха”, обобщи д-р Петров.

Становището след проверката в болница „Александровска” е 36 страници. Това, което е констатирано, е че твърденията, които изказа доц. Александър Оскар, са верни, заяви зам.-министърът.

 

 

 

На него не са му предоставяни материали. Няма никакви документални следи от това. Нито е канен на заседания на Съвета на директорите. Взети са решения за плащане на 23 млн. лева без негово участие”, уточни Петров.

 

 

 

По-драстични нарушения, той смята, че ще излязат с влизането на новия Съвет на директорите на болницата.

 

 

 

„Не мога да разбера тази упоритост при тези нарушения. Според мен тя е провокирана отвън – да не се допусне нов състав да влезе и да види какво е ставало в болницата. При това, имам чувството, че това не касае дейността на последните двама изпълнителни директори и на Съвета, а по-скоро на по-предишния изпълнителен директор – Костадин Ангелов”, каза зам.-министърът.

 

 

 

По думите на Петров Александровска е увеличила загубите си, докато се е управлявала от бившия здравен министър проф. Ангелов. „От 30 млн. на около 68 млн. Средно по 6-7 млн. на година. 30-те милиона са натрупани в началото на века”, каза още той.

 

Нова тв

More in ОБЩЕСТВО

корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
a29abb95a1c822f1d9f2cfddcaf0989f

Над 3 млн. българи едвам свързват двата края

април 27, 2024
8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024