Политика

Ива Николова застана пред къщата на Слави и се развъня на звънеца: Жив ли е, или похитен?

Ива Николова застана пред къщата на Слави и се развъня на звънеца: Жив ли е, или похитен?

 

иваbig_auto-736794_640

 

 

Ива Николова окупира къщата на Слави Трифонов в квартал „Бояна“ и обяви, че всеки ден ще е там, докато не се види лично с него, за да разбере дали „съществува“.

 

 

„Жив ли е шоуменът“, чуди се Николова.

 

 

„Лично аз искам да поговоря с него. Ще звънна. Но не знам как да го направя. Пише „Охрана“. Това не е. Звъннах. Има сигнал, но няма реакция“

 

 

Глас от домофона каза на Николова да опита по-късно.

 

 

„Тук сме, защото има страшно много неясноти, заради кабинетът, който опитва да съставят сценаристите на Слави Трифонов. Те може да заемат някакви позиции, но едва ли решават, каквото и да било. Това си личи по поведението им и клишетата им, предимно от т.нар. Тошко.“, каза Николова и нарече сценаристите му „Крачун и Малчо“.

 

 

„Има много въпроси. Не мога да повярвам, че Слави пряко се е ангажирал директно с правене на политика, иначе индиректно го е правил.

 

 

 

Не мога да повярвам, че е негов избор. Преди време с Любен Дилов се разделиха, защото с Любен Дилов искаше да прави политика, а Слави искаше да прави шоу и да запази територията на шоумен.

 

 

Видяхме го само веднъж на запис, когато обяви злополучното правителство с Николай Василев.“, каза Николова.

 

 

 

„Тя припомни и факта, че десетилетия наред Трифонов отказва да влезе в политиката и дори се е разделил по тази причина с Любен Дилов-син, когато той се впуска в политиката. Сега Трифонов въпреки, че проформа е лидер на партия, отказва да поема всякаква отговорност и дори не стана депутат, като отказа да се кандидатира. Единствената му поява след изборите пък е на запис през аутокю, когато изчете спуснат списък от министър и дори премиер, които след това обаче бяха оттеглени.

 

 

 

„Не сме виждали този човек. Не знаем дали този човек е здрав, дано да е здрав и да е добре, но е факт, че не е ясно дали той съществува и е в течение на случващото се, или някой от негово име разиграва като на покер съдбата на България?“, попита Ива Николова и припомня, че хора на Слави Трифонов си признават, че са просто едни сценаристи. „Не е ясно каква роля изпълняват изобщо те, но не крият, че не са нищо повече от сценаристи. Сега плътно до тях е единствено Виктория Василева, която не ги изпуска от очи и е на всички преговори с партиите досега.

 

 

 

А нейното е минало на приближен кадър на Христо Бисеров, който от СДС катапултира в ДПС, но после помолен да си отиде и от там. Затова не е чудно, че се говори за политически инжинеринг на ДПС, който стои зад тази партия и я ползва за смокиново листо, с което да вземе властта“, коментира още Николова и заяви, че именно на тези въпрос търси отговор от Трифонов.

 

 

 

„Едно е когато говори той и лично от свое име, ако има общо с това, едно е от негово име да се съобщава какво ли не“, посочи още тя. „Познаваме се отдавна, преди Трифонов и Дилов да бъдат разделени през 2001 г. от „Гергьовден“ и затова дръзвам да стоя тук, той стоеше тогава постоянно в офиса на Дилов и Курумбашев, които бяха част от екипа му, знам какво мислеше тогава. Нека да излезе сега и да каже дали той е човекът, който стои зад ИТН.

 

 

В момента той отсъства физически буквално и не се знае как така неговата авторитарна фигура, която не понася чуждо мнение, изобщо е възможно да стои отстрани. Дали това не е нечия чужда воля, която провожда нещо, без участието на Трифонов? Дали той е в състояние, в което може да осмисля това или има тежки здравословни проблеми?“, попита още Николова и припомни, че Татяна Дончева, също каза, че той в лошо състояние и дори и гримиран е изглеждал твърде зле, за да бъде какъвто и да било фактор.

 

 

 

„Слави, разбери, че трябва да се покажеш и да заявиш дали си здрав, похитен ли си, кой говори от твое име, жив ли си, кой стои зад всичко това, кой диктува – ДПС, Радев или Херо Мустафа? Тук съм, за да ти дам възможност да покажеш, че те има и ти взимаш решенията, а не някой от твое име и избирателите са излъгани“, каза още Ива Николова, която се закани, че всеки ден ще е пред къщата на Трифонов, където той включително бе карантиниран през пролетта, докато караше коронавирус и бе проверяван от РЗИ тогава.

 

 

 

„Екипът на Слави Трифонов не би направил нищо без него, а знаем, че през годините той винаги е защитавал устоите на демокрацията и винаги е обяснявал, че трябва да има нормалност по подобие на ДПС. Но това в момента не е нормално и затова питам – Слави Трифонов ли стои зад това или някой е похитил волята и името му и си играе с доверието и гласовете на избирателите?“, коментира още водещата.

 

 

 

Тя обяви, че не очаква отговор от Трифонов през хората, които пишат във фейсбука му, тъй като това не е доказателство, че той е жив и изповядва свободната си воля.

 

 

 

„Не се знае кой пише постове в социалните мрежи от негово име, няма как фейсбук да управлява държавата. Хората имат нужда от яснота и прозрачност, затова спрете със задкулисието в момента, защото видяхме, че дори преговорите не са пред очите на хората, а пред закрити врата. Питах вече до каква степен има американска камеса в събитията, които се разиграват от името на Трифонов и тогава онова нещо до Малчо загуби самообладание и ме нападна. Толкова ли е страшно това, което се върши в момента, че Слави Трифонов се крие, за да не бъде замесен.

 

 

 

През 2009 г., когато Борисов правеше кабинет, Бареков и Валерия Велева, както и много телевизии, със седмици стояха пред дома му в Банкя, за да следят как вървят преговорите, а сега тук няма никого. Не е ли това задкулисие, страх, криене?“, коментира още Ива Николова.

 

 

„Слави, знаеш ли какво се случва от твое име, склонен ли си да кажеш истината на живо, защо те няма физически и не си на този терен?“, попита накрая Ива Николова и обяви, че отново ще дойде пред дома на Трифонов, за да провери дали е жив и здрав, или е похитен. “

 

 

 

Политика

More in Политика

1010x570

Борисов отговори на ПП-ДБ: Незряло и неприемливо, искат да си делкаме държавата / ВИДЕО

февруари 21, 2024
2112855085

Проверка на фактчекърите показва, че лъжат и за бежанците. България е подписала допълнително споразумение за прием в замяна на Шенген

февруари 20, 2024
10685298

Кирил Петков: Предлагаме договор за 4 години между ПП-ДБ и ГЕРБ, регулаторите си делим по равно

февруари 20, 2024
991-ratio-rumen-radev

Радев: В оскотялото време на ротация, сред брокери на несвобода Левски изглежда болезнено недостижим

февруари 19, 2024
3323532d09b659479b63b15bcdfd4a95

За да мине ротацията: Създават нов пост на Николай Денков

февруари 18, 2024
1010x570 (1)

Денков пред „Известия“: Няма значение дали българската икономика ще пострада, важното е санкциите да имат ефект върху Русия / ВИДЕО

февруари 17, 2024