Политика

ИТН: Не искаме подарен от Мая Манолова мандат

ИТН: Не искаме подарен от Мая Манолова мандат

 

нямаbig_gvg67ttfg

„Има такъв народ“ изказват мнение, че не биха приели подарък мандат.

 

 

Все едно да имате рожден ден през януари. Другите да не го празнуват. А като дойде техният през декември, да те поканят – айде, чествай си януарския сега!

 

 

Мая Манолова заяви снощи пред БНТ, че ако „Изправи се!…“ получи третия управленски мандат, ще го даде на „Има такъв народ“ (ИТН), тоест ще осигури възможност партията на Слави Трифонов да направи правителство. Тя определи като „технически въпрос“ на кого точно президента Радев ще връчи мандата, пише dunavmost.com.

 

 

„Ако е на нашата парламентарна сила, ние ще го дадем на ИТН, за да имат нов шанс да направят правителство. Почтено е те да посочат премиера и основните министри. Служебният кабинет е много добра база, от там също може да бъдат използвани експерти“, каза Манолова.

 

 
Днес сутринта Ивайло Вълчев от формацията на Слави Трифонов категорично отхвърли приемането на каквато и да е оферта. Той потвърди вече известната позиция, че партията ще е опозиция.

 

 

За нас е непостижима логиката как преди месец не можеше да правим правителство, когато получихме първия мандат, а сега, когато друга партия ще получи третия мандата – може да правим правителство.

 

 

Това каза депутат от ИТН Ивайло Вълчев пред репортерите в Народното събрание. Той на няколко пъти подчерта, че позицията на партията не се е променила и си остава такава, каквато е.

 

 

ИТН няма да участват в разговори за съставянето на правителство. На въпрос дали ще разговарят с колегите си по други въпроси, като например актуализацията на бюджета, Вълчев коментира, че такива разговори нямат смисъл, защото това е дискусия за бюджетната комисия в парламента.

 

 

 

Политика

More in Политика

клаудия

Соломон Паси и Даниел Лорер се обявиха за роднини на новата президентка на Мексико Клаудия Шейнбаум

юни 4, 2024
нато-армия

The Telegraph: НАТО разработва план за прехвърляне на US войски при война с Русия, включително и през България

юни 4, 2024
президент

Радев: Нашите евроатлантици са страхливички. Ако оставим на тях, те с охота биха пратили всички българи на фронта

юни 3, 2024
960x540

Освиркаха Урсула в Пловдив, докато с Борисов клеймяха мощно Путин на приказки!

юни 2, 2024
зеля

Откъде ще излитат украинските F-16, ако Русия унищожи пистите им: от България, Румъния, Полша?

юни 2, 2024
аец

АЕЦ „Козлодуй“ прекратява договора с Русия за доставка на ядрено гориво, заредиха американско

май 29, 2024