Политика

ИТН против новите мерки: Отменете дискриминационните ограничения, които разделят обществото

ИТН против новите мерки: Отменете дискриминационните ограничения, които разделят обществото

 

big_b_uyg6

 

 

 

Настояваме за отмяна на всякакви дискриминационни ограничения, които разделят обществото на ваксинирани и неваксинирани, лишавайки последните от основни техни права.

 

 

Това заявиха от „Има такъв народ“ в своя официална позиция по повод новите мерки срещу разпространението на коронавируса, наложени със заповед на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров. Ето какво се казва в позицията, представена пред Народното събрание:

 

 

С голямо внимание следим развитието на епидемиологичната ситуация както в страната, така и по света.

 

 

Да, обезпокоени сме, че вече година и 8 месеца няма трайно и ефективно решение на кризата. Важно е обаче да имаме предвид, че наред със здравния проблем, не бива да неглижираме и социалния и икономически ефект, който се стоварва с особена тежест върху няколко конкретни сектора като хотелиерство, ресторантьорство, транспорт и редица други, свързани с тях.

 

 

 

Притеснително е това, което ние наблюдаваме като заявка за политики относно бъдещи действия, които прозират вече видимо от последната заповед на здравния министър.

 

 

 

Указанията, които се дават по отношение на изисквания за ваксинация или преболедували за работещите в редица обществени сектори, както и достъпът до тези обекти само от ваксинирани и доказано с документ преболедували и с доказан PCR тест, противоречи на основни права на гражданите в т.ч. правото им на труд и до свободен достъп до обществените обекти.

 

 

Като реакция на тази заповед масово работещи са подали своята молба за напускане пред работодателите като резултат от указания им натиск. Това ще доведе до огромни бъдещи проблеми, които ще са вследствие на трайна невъзможност за възстановяване на тези сектори поради липса не просто на подготвен, а въобще на персонал.

 

 

След няколкото последователни локдауна, сме на път трайно да загубим голяма част от хората, които въобще имат желание да работят в тези сектори.

 

 

 

Настояваме за отмяна на всякакви дискриминационни ограничения, които разделят обществото на ваксинирани и неваксинирани, лишавайки последните от основни техни права.

 

 

 

Разчитайте на мъдростта и интелекта на хората, а не се опитвайте да ги плашите и принуждавате, пренебрегвайки правото на личен избор.

 

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024