Коментари

Радев се отърва от тежката сянка на ДПС зрелищно и с лекота!

Радев се отърва от тежката сянка на ДПС зрелищно и с лекота!

радев2112484908

 

 

За пет години участие в родната политика президентът Румен Радев бе поставян във всевъзможни мистични „конфигурациии“ и зависимости. Завареният от него политически елит отказва и до днес да приеме, че появилият се буквално от небето държавен глава, води самостоятелна политика.

 

 

 

Като се започне от митичния генерал Решетников, който „го посочил“, Кремъл и Путин, чиито заповеди изпълнява, САЩ и наместникът им у нас Херо Мустафа, които също слуша безусловно, та се стигне до „незаобиколимия фактор“ в играта у нас – ДПС.

 

 

Е, ако наистина няма сила, която да разубеди широката публика в зависимостта на Радев от първите посочени, то президентът успя да отстрани последния бодил от името си.

 

 

 

Направи го с лекота, при това зрелищно. А да бъде зрелищно имаше нужда, защото трябваше да го видят всички. За има-няма минута държавният глава затвори темата за „обвързаността си“ с ДПС, удряйки сащисания председател Карадайъ по съкровената тема за Родината, майката и произхода.

 

 

Ще кажете – твърде грубо и неделикатно. Твърде опасно дори, както немалко анализатори определиха действията му по време на консултациите за съставяне на правителство. Опасно с това, че едва ли не е щял да взриви мирния етническия модел у нас, за чийто неизменен гарант от 30 години се сочи почетният председател на Движението. За когото се внушаваше, че с едно цъкане на нокът може да подпали Родопите.

 

 

След като напуснаха с подвити опашки президентската маса, от ДПС обявиха, че няма да подкрепят президента на вота. Нещо, което той искаше да стане час по-скоро и именно затова предизвика този етюд. И получи това, което искаше, веднага.

 

 

Радев е преценил, че подкрепа от ДПС не му е необходима за изборите. По-скоро би му навредила, дори само с вкарването ѝ в обръщение като възможна. На ДПС принципно президентския пост им е последна грижа и щяха да шикалкавят, подобно на Нинова пролетта, подкрепят или не Радев до последния възможен момент.

 

 

 

Наясно са, че той е твърде одобряван, за да го хулят публично, но мълчанието им би подхранвало конспиративната теория, че са зад него. Затова и на него му беше важно час по-скоро да се отърве от всичко това. Директно и рязко ги провокира с „родината-майка“ и изпълни замисъла си, като така един сериозен камък падна от плещите му.

 

 

Дали от всичко това ще получи някакъв „патриотичен дивидент“, не е ясно. Бонусът ще е добре дошъл. По-важно за президента беше да се приключи с темата, че ДПС е зад него. И си свърши сам работата.

 

 

 

Милен Ганев, Факти бг

 

fakti.bg

Коментари

More in Коментари

d3a6a27ae2f6430e8c5af6517284fcc0

Някой каза ли на евродепутатите, че Бойко Борисов знае коя госпожа е снимала

септември 24, 2021
kristalina

Още един кадър, близък до Баце, ще даде фира

септември 24, 2021
phpsnxk3f_559x345

Трифонов скочи на социолозите: Ако някой им вярва, значи вярва на късата си памет

септември 23, 2021
gamizov2

Стефан Гамизов: Лъжите на Борисов за тока и газа! Каква е истината?

септември 23, 2021
poptodorova

С какъв ли потрес и малко завист Ленче-Кремче наблюдава мащабите, в които можело да се краде

септември 22, 2021
боци770-434-bojko-borisov

Борисов: Политическата криза, в която ни вкара т. нар. „обединител“, се решава с отговорност

септември 22, 2021