Политика

Борисов беснее в Пловдив: Узунов и Копринков управляват държавата и всичко поскъпва със стотици проценти

Борисов беснее в Пловдив: Узунов и Копринков управляват държавата и всичко поскъпва със стотици проценти

 

плов1632300105-clipboard10

 

 

Борисов пристигна в Пловдив за среща със структурите на партия ГЕРБ.

 

На срещата първи думата взема лидерът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев, а след него кметът на града Здравко Димитров избори основните инфраструктурни проекти, които са осъществени благодарение на ГЕРБ.

 

 

 

„Община Пловдив не разполага с много голям финансов ресурс и се надяваме в следващия парламент да има правителство с наше участие и да имаме финансиране – имаме нужда от нов плувен комплекс, река Марица е в много лошо състояние, трябва да се довърши и Околовръстния път“, акцентира Димитров.

 

 

 

„Когато ние не сме на власт, спряха и магистралите, спряха строителството и на други пътища“, негодува градоначалникът.

 

 

 

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов попита къде щеше да се прави Европейско първенство по волейбол в Пловдив, ако по управлението на ГЕРБ не се беше направил Колодрума.

 

 

 

„Над половин милиард са влезли в Пловдив целево. А сега за цялата област, за всички общини са 100 милиона. Честито, Зико, никога няма да имате Околовръстно“, негодува той.

 

 

 

„Тракия“ в момента е убийствена магистрала. На всеки 2-3 км няма мантинели. Ако бях аз, щях да затворя „Тракия“, докато не се подменят мантинелите, отсече бившият премиер.

 

 

 

„С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не се гордеем с това, ,което сме направили“, попита Борисов и добави: „Във всеки град сме направили промяната! А когато не сме на власт, почтените спряха и магистралите, и строителството.“

 

 

 

Той се обърна към останалите партии и заяви, че те не са били почтени, защото ако са били почтени, нямаше да правят актуализация на техния бюджет, а щяха да направят бюджет за догодина.

 

 

 

„Излиза, че ако не гласуваш за Румен Радев, не си почтен. Или ако не си в неговия Инициативен комитет, не си от цвета на нацията. Кой може да си позволи да говори от името на нацията“, възмути се Борисов.

 

 

 

Лидерът на ГЕРБ се обърна към земеделците, като заяви, че по време на управлението на ГЕРБ те не са имали нито една спряна програма, а когато управляват Румен Радев и комунистите, една по една падат.

 

 

 

„Сега спряха поръчка… Да ти спрат милиони заради „недоразумение“, то това означава, че си некадърен. Дойдат ли Радев и социалистите една по една програмите падат“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

 

 

„Пловдив е любимият ми град. Министерството на туризма спря мярката за туоператорите, които взимаха по 3,5 евро за всяка седалка на чартърни полети. Причината била в публикуваните вече промени в Държавния закон. Мярката била записана по начин, който променяла характера на помощта за превозвачите. Превод на пловдивски – лобистки текстове в актуализацията блокираха втора мярка. Върлува лобистки текст. Гарантирам, че до Нова година няма да вземат нито една стотника туроператорите“, изригна бившият премиер.

 

 

 

Според него целта да се избърза така с актуализацията било да се приемат лобистки текстове. Борисов коментира и скока в цената на тока. Иван Тотев уточни, че миналият август в хотела са платили 35 000 лева за ток, а този 80 000.

 

 

 

„Когато цяла Европа пълни стадионите, ние заради некъдарността на Кацаров и Радев ще ги затваряме. Пламен Узунов и Копринков, тези пловдивски герои управляват държавата“, продължи той.

 

 

 

Председателят на ГЕРБ коментира, че всичко поскъпва със стотици процента. Желязото с 200%, газта със 160%. „И никакви мерки не се взимат. Това е промяната. Промяната на цените всъщност е цялата промяна. Всички говорят за ББР. Всички бордове се увеличиха от 3 на 6, 9 и 12 човека. Почтено ли?“

 

 

 

„Радев уби Севера и Северозапада. Излъга, че ще прави магистрала „Черно море“ за пред партньорите. Някъде да виждате тази магистрала заложена в бюджета? Няма я.“

 

 

 

Борисов разкри още, че и дървата за огрев са се покачили с 80%, храните на стоките и услугите също, а Българският червен кръст вчера е обявил, че маха олиото от кошницата с помощите за социално слабите, защото е много скъпо.

 

 

 

„Вчера починаха 138 човека българи, днеска 58 човека българи. В другите държави при 5-6 пъти повече заболели, имат по 10-20 починали. Защото всички са минали 70% ваксинирани. А тук те унищожиха ваксинационния план“, изригна Борисов.

 

 

 

По думите му при тези цифри те ще започнат да затварят държавата. Той попита къде е Планът за възстановяване и изрази недоволството си от популисткото актуализиране на пенсиите и то само до Нова година. Лидерът на ГЕРБ попита защо не се е приело да се броят разписките от машините.

 

 

 

„И сега приеха четирима човека да разнасят кодовете с флашки. Кой ще ги наблюдава. Бойко Рашков и Румен Радев ли? Аз не им вярвам. Сещате ли се защо ГЕРБ беше първа сила в България и 0,8% в чужбина ги броиха с дни. За да могат да спечелят. Защо не ми опонират? Къде е тази съкровена мечта за честни избори“, попита Борисов.

 

 

 

Бившият премиер попита и защо се бави толкова решението за двойното гражданство на Кирил Петков, след като е трябвало само една декларация да се изпрати от „Дондуков“ 1, където е президентството, до „Дондуков“ 2, където е Конституционния съд.

 

 

 

„Не видях никаква промяна за тези месеци, освен че взеха на Гешев шофьора“, изтъкна председателят на ГЕРБ. Той припомни и за спада с над 60% на чуждите инвестиции.

 

 

„За два месеца го доведохте до този спат. И маса компании продават и бягат“, каза още Борисов.

 

 

„Промяната се прави от хората. И когато промяната се прави от хората, резултатите от изборите показват какво искат хората. Както ни подреди народът, ние ще се съобразяваме с тях. И ще бъдем изключително активни да се направи правителство. С нас, без нас, няма значение. Поне някой да носи отговорност. Сега най-успешните министри ги няма, а техните наследници имат черен печат от КФН като прокуристи.

 

 

 

Те оставиха и шефа на НАП г-н Спецов, за когото стана ясно, че е знаел, че продава фирмата си с 1,5 млн. лв. задължения“, продължи бившият премиер. Той изчете и съобщение, което е получил: „Сайтът на ЕСГРАОН не работи от тази сутрин. По неофициална информация там

 

 

Очаквайте подробности!

 

Епицентър, Блиц, Лупа бг

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024