Политика

Ето го екипа на Петков и Василев, очакват над 121 депутати за „коалиция на промяната“ (НА ЖИВО)

Ето го екипа на Петков и Василев, очакват над 121 депутати за „коалиция на промяната“ (НА ЖИВО)

съмишленици32fc605d8c9b4b069a30d0b7dbc8669a

 

 

Бившите вече министри на икономиката и финансите в служебното правителство Кирил Петков и Асен Василев представят своя политически проект „Продължаваме промяната“.

 

 

Засега новината е, че партия МИР не е сред спряганите мандатоносители. 7-8 са потенциалните кандидати, но крайният избор не е направен, веротяно ще ги обединим в коалиция, обясни Василев, предаде репортер на Lupa.bg. Кирил Петков пък уточни, че очаква над 121 депутати в бъдещата коалиция на промяната!

 

 

 

 

 

Мястото на срещата, на която присъстват и техни съмишленици, е център „Проджект лаб“ на столичния бул. „Мария Луиза“ №58.

 

 

 

Срещата се излъчва на живо във фейсбук.

 

 

 

Преди почти 14 години избирахме ТОР 60 на студентите в Софийския университет, които обучавахме напълно безплатно, това са 671 човека, завършили нашата програма безплатно. Тук са някои от тях – Дени, Калина, те бяха най-добрите в своя випуск. За съжаление, една част са в чужбина, но други са тук.

 

 

Отделно ние познаваме много хора, които се борят за каузи по места – например каузата „Корал“, всички тези хора ще ги обединим. Всички наши кадри ще минат филтър на почтеност. Така Кирил Петков отговори на въпрос откъде ще намерят 250 човека за листите, ако ще се явяват самостоятелно на изборите.

 

 

 

Кандидатът ни за президент е г-н Румен Радев. Ние много го уважаваме, но това по никакъв начин не е негова партия, подчерта Петков. Има хора от ляво – Крум Зарков, има десни, в „Ние идваме“ има доста, които споделят нашите ценности. Въпросът сега е да сглобим 121 депутати в следващия парламент в „коалиция на промяната“.

 

 

Депутатите не са функция на партиите, а обратното. Всеки депутат е дал клетва да вземе най-доброто решение за България, не за партиите или за себе си, напомни пък Асен Василев.

 

 

За мен всичко, което трябваше да направя, изпълних на 21 април, а на 20 август канадските власти ме уведомиха, че документите ми за отказ от гражданство бе чакат в Букурещ, съобщи Кирил Петков, който подчерта, че ще бъде в листите за депутат.

Всички средства за кампанията ще са прозрачни, няма да приемаме дарения от никого. Моите любими фирми са с експортен потенциал, те не зависият от България, от тях бил взел дарение, защото няма после няма да имат претенции за нищо. Нашата врата е отворена за такива инвеститори.

Ще приемаме чисти пари без цена, категоричен бе Кирил Петков.

Лупа бг

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024