Политика

Борисов: Народът гине, цените полудяват, държавата лети надолу, а Радев си прави туризъм

Борисов: Народът гине, цените полудяват, държавата лети надолу, а Радев си прави туризъм

гинеe677abaf0b52b5be49b2fc75d903ddd2

Не виждам ролята на Радев в процеса с цените на тока и газта, освен че назначи некадърни министри, коментира лидерът на ГЕРБ

 

 

„Не знам защо кандидат-президентът днес си позволява да вика енергийния сектор и да бъде отразен както всички нас и да си плати. От къде на къде си позволява да вика държавните дружества?

 

 

 

Като капак на популизма му днес иска да вика държавните дружества. Каква е разликата между него, проф. Анастас Герджиков или Лозан Панов. Ще ми бъде интересно дали ще му вземете пари за отразяването“. Това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

 

 

 

Той допълни, че Радев и Кацаров са довели страната до тъмночервената зона по заразени и не е изненада, че военният министър на САЩ ни подминава при посещението си.

 

 

„Така както нас ни фактурирате моля да го правите и с кандидат-президентската двойка Радев и Йотова. Има си премиер и министри и не виждам ролята на Радев в процеса с цените на тока и газта, освен че назначи некадърни министри.

 

 

 

Аз мога да предложа на Радев  да направим лицеви опори на кокалчета. Това не е смешно вече, народът гине, цените полудяват, а ние си правим туризъм„, възмути се бившият премиер.

 

 

 

Правителството на Радев се провали. В сектор енергетика цари хаос. Свидетели сме на най-високите цени на тока в историята на България. Това заяви зам.-председателят ГЕРБ Томислав Дончев. „Преди два дни беше представена в ЕК последната версия на Плана за възстановяване и устойчивост. Ще ви представим един първи и обективен анализ на документа, както и на последиците и инвестициите, които трябва да се направят“, обяви Дончев.

 

 

 

По думите му документът в 85% от съдържанието му е същият, който е оставило правителството на Бойко Борисов. Дончев уточни, че последната версия има някакви подобрения, които се връщат във варианта, оставен от правителството им. Другата добра новина била, че най-накрая този План е внесен в ЕК.

 

 

Красимир Вълчев припомни изказване на Румен Радев от преди няколко дни, в които бил изрецитирал няколко заучени изречения по повод ТЕЦ-овете Марица. По думите му всички изречения са били лъжа.

 

 

Вълчев посочи част от страниците на Плана за възстановяване, в която се казва, че страната ни поема ангажимента да извади от експлоатация до 2026 г. въглищните централи. От от 11 000 работещи ще останат 500. Фотоволтаичните централи също няма да останат собственост на Мариците“, отсече той.

 

 

„Още от самото начало те са имали това намерение – да затворят централите през 2026. Това ли разбира Радев от автономност – да сме зависими от руския газ и да нямаме и ток“, негодува Вълчев.

 

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024