Политика

Радев: Борисов саботира държавата

Радев: Борисов саботира държавата

fd5340dc15fb9a4274e9c53f76252541

 

 

 

Бойко Борисов саботира държавата и конституционните процеси с приказките си за срока на годност за ваксините. Ние се борим да не се стигне до нов локдаун, обяви президентът Румен Радев след среща със спешните медици в София. 

 

 

 

„Време е г-н Бойко Борисов да даде отговор защо саботира ваксинационния процес с манипулативни изказвания, че ваксините са с изтекъл срок на годност? Не ми е до г-н Борисов“, посочи Радев.

 

 

„България е водеща по смъртност. Видях с очите си какво означава да даваш дежурства по време на пандемия. Държавата е длъжник на тези хора. Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с представители на Министерството на здравеопазването посети Центъра за спешна медицинска помощ в София.

 

 

„Трябва да се осигурят по-добри условия на труд и по-добро заплащане“, добави той.

 

 

„Проблемът не е в координацията, а в изчерпване на интензивните легла в отделенията. Този щам Делта плюс се разпространява изключително бързо. Има рязко нарастване на случаите. Призовавам да сме съзнателни и отговорни като общество“, заяви още президентът.

 

 

„Алтернативата е пълен локдаун и затваряне на всички обекти. Вечерен час. Цялата държава замира – това ли искаме? Този вариант ще е с огромни щети“, предупреди Радев.

 

 

По думите му няма забавяне в реакциите, спрямо вируса.

 

 

Усилията на институциите са да не се стигне до изолация, да не спира социалният живот. Но това зависи от избора на всеки един – дали да се ваксинира, дали да си извади сертификат за преболедуване или да се тества. Ако се стигне до изчерпване на реанимационните легла, какво да правим?

 

 

Попитан дали правителството се справя с кризата, президентът отвърна, че отговорността е обща и даде за пример Португалия, където 90% са ваксинирани и животът отново тече нормално.

 

Лупа бг

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024