Политика

Радев отговори на Панов: Аз съм човек на дълга. Претенцията, че са герои, оставям на други

Радев отговори на Панов: Аз съм човек на дълга. Претенцията, че са герои, оставям на други

 

радев2112484908

 

Аз съм човек на дълга. Претенцията, че са герои, оставям на други. Така президентът Румен Радев отговори на критиките на опонента си Лозан Панов, че е „фалшив герой“.

 

 

 

Радев отбеляза, че в кампанията трябва да бъдат водещи идеите, а не компроматите.

 

 

Всеки да има възможност да изяви себе си, да представи кой е, за какво се бори и как ще се бори, да се изяви на сцената, посочи президентът.

 

 

Моят дебат е с българските граждани. Водя го през целия си мандат и винаги съм бил на тяхна страна. Интересен ми е дебатът с всички кандидати за президенти, те също са български граждани, поясни още той.

 

 

 

Румен Радев призна какво очаква специалните ни служби.

 

 

Моите очаквания са българските служби, правоохранителни органи, да работят така, че възстановяването на стабилността да минава през това българските граждани да научават от тях, а не от чужбина за нарушаваните ни закони. Да работят така, че в България да не остават неразкрити кутии на Пандора. Това сподели пред журналисти в Благоевград държавният глава Румен Радев.

 

 

Относно енергийната и газова криза държавният глава заяви, че това е остър световен проблем.

 

 

Цените са скандални. Отиват на над 300 евро на мегават час. Цените в България са 187 евро. Заедно с Полша и Румъния ние сме с най-ниски цени. Тази криза ще продължава. Тя е световна тенденция. А какво направи България за това – трябва да попитате предишните управляващи, за да решат в перспектива тази очертала се криза в енергетиката, а не с безхаберие да нокаутират тази система и да я оплитат в схеми, допълни той.

 

 

 

„Какво правим? Трябваше да задавате този въпрос през изминалите 12 години. Какво направиха предишните управляващи, за да решат в перспектива тази очертала се криза в енергетиката, а не с безхаберие да нокаутират системата и да я оплитат в схеми“, попита президентът.

 

 

 

„Искам да поздравя служебното правителство, че в този труден момент продължава с мерките, продължава да подкрепя българския бизнес. Знаете много добре как бяха либерализирани цените за бизнеса, без да се подготвят малките и средни предприятия. Те просто бяха хвърлени в една среда, в една борса, където имат достъп само големите със съмнителни правила. Това удари най-много малкия и среден бизнес.

 

 

 

Правителството вече въвежда мерки в подкрепа именно на тези предприятия. Над 265 хил. от тях ще бъдат подкрепени с облекчения, свързани с цената на тока – с от 15 до 30 лв. на мегаватчас. Битовите потребители са на контролиран пазар, но вторично към тях повишението е чрез цените на всички стоки, продукти и услуги“, обясни Радев.

 

 

 

 

Що се отнася до намаляването на ДДС за храните, президентът заяви, че според правителството то трябва да се запази до отшумяване на кризата.

 

 

 

Държавният глава отговори задочно на Лозан Панов, който в ефира на bTV го нарече „фалшив герой“. 

 

 

Аз съм човек на дълга. Претенциите, че са герои, оставям на други, посочи той, пише Novini.bg.

 

 

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024