ОБЩЕСТВО

Аделина Радева, ходите ли на театър?

Аделина Радева, ходите ли на театър?

 

adi

 

 

Аделина Радева – водещата на единствения телевизионен дебат между двамата претенденти, които отиват на балотаж за президентския пост, Румен Радев и Анастас Герджиков, допусна доста неуместен гаф, показвайки, че не е в час с културата.

 

 

 

Тя зададе въпрос на кандидат-президентите какво предпочитат да гледат театър или кино и ги помоли да кажат кой е последният спектакъл или филм, който са гледали.

 

 

 

Румен Радев уверено отговори, че последният спектакъл, който е гледал е мюзикълът „Човекът от Ла Манча“, поставен в Държавна опера-Варна. Президентът и съпругата му Десислава Радева уважиха постановката и я изгледаха през юли в Летния театър в морската столица. Повод за посещението им стана и 100-годишнината на Драматичния театър.

 

 

 

 

Аделина Радева в желанието си да покаже, че е информирана за актуалните спектакли подхвърли: „А то артистът Радев участва там, от Варненския театър“. Усещайки, че водещата очевидно бърка имената на изпълнителите, президентът тактично отговори: „Много артисти участваха“.

 

 

За информация на водещата от БНТ ще изясним, че мюзикълът „Човекът от Ла Манча“ е поставен във Варненската опера от талантливия и известен режисьор Борис Панкин. В главните роли са двама любимци на публиката – оперният и естраден певец Орлин Горанов като Сервантес и Дон Кихот, и блестящият актьор Мариан Бачев като Санчо Панса.

 

 

 

Аделина Радева, явно заради еднаквата фамилия, е запомнила името Радев – на един от водещите актьори във варненската трупа, но не се сети за малкото му име. Уточняваме, че може би е имала предвид асът на Драматичния театър във Варна – Стоян Радев. Но той не участва в мюзикъла „Човекът от Ла Манча“. Участва в спектакли на Варненския театър, като на някои от тях е и режисьор. Но за да не се бърка с друг режисьор, носещ същото име, като режисьор актьорът се подписва със Стоян Радев Ге.К.

 

 

 

След гафа на Аделина Радева режисьорът Борис Панкин побърза да внесе необходимите уточнения във фейсбук кой участва и кой не в неговия спектакъл. Режисьорът Лилия Абаджиева шеговито предложи Стоян Радев да стане минимум съветник на президента, макар че претенции за поста можело да заявят и Мариан Бачев, и Орлин Горанов. А споменатите актьори проявиха чувство за хумор и се отнесоха със снизхождение към гафа на известната тв водеща.

 

 

На нея всички с фамилията Радев са й на сърце, обобщи шеговито Борис Панкин.

 

lupa.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
960x540

Музеят на сатирата в Габрово издокара Христо Иванов като тлъста куртизанка по жартиери и мазно кафе

май 18, 2024
3304fa90f521d83df63fc0ab1522882e

40% от българите не са прочели нито една книга миналата година, близо 2/3 не са ходили на театър

май 18, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
Image_17939093_40_0

Край на авантата: Даваш стая или апартамент под наем на туристи – НАП разбира веднага

май 17, 2024