Политика

Вигенин каза има ли промяна в позицията на БСП за изборите в неделя след изявлението на Нинова

Вигенин каза има ли промяна в позицията на БСП за изборите в неделя след изявлението на Нинова

 

big_233

 

 

 

В БСП продължаваме да работим Румен Радев да спечели изборите за президент. Всъщност на първия тур най-масовата подкрепа за Радев е дошла именно от симпатизантите на Българската социалистическа партия. Мнението на Корнелия Нинова е лично и не ангажира партията първо, и второ, имаме решение на Националния съвет и имаме своите представители в инициативния комитет, за подкрепа към Радев.

 

 

След изявлението на Нинова не знам дали трябва специално да призоваваме хората да гласуват за Радев. Както виждате така или иначе социалистите подкрепят Радев, ние неведнъж участвахме първо в техните инициативи по места и в тяхната кампания, отправили сме призиви, включително и госпожа Нинова го е правила в рамките на кампанията, така че разбирам, че сега трябва да се търси драма по някакъв начин и по възможност да се ерозира доверието към Радев, но уверявам ви, че социалистите не са разколебани и те ще подкрепят Румен Радев и Илияна Йотова и на втория тур.

 

 

Много е важно социалистите да не се разколебават, тъй като Радев олицетворява промяната и окончателния край на ГЕРБ, а чрез Герджиков ГЕРБ получава шанс за реванш връщане в управлението.

 

 

Това заяви Кристиян Вигенин от БСП по Нова Тв.

 

Нинова направи драма, но не мога да преценя доколко това, което беше казано, се базира на конкретни факти. Вероятно е така и може би трябва да бъдат изложени, но пак да кажа, тук вярно е усещането, че наистина с появата на новата партия шансовете и на БСП да постигне по-добър резултат намаляха.

 

 

То се видя с всички партии, които се борихме за промяната в предишното Народно събрание и не успяхме. Но само да кажа, все пак трябва да отчетем и другия факт, че благодарение на победата на „Продължаваме промяната“, сега има шанс за едно наистина стабилно мнозинство в Народното събрание, което да изпълни реалната промяна и в което БСП има всички възможности да участва и разговорите вече започнаха.

 

 

Така че край негативното, да видим и позитивното. Вторият позитивен елемент е, че в това Народно събрание има само една лява партия – БСП, и от тази гледна точка ние имаме възможността достатъчно умно да подходим, да прокараме нашите идеи и принципи, да се разширява оттук нататък нашето влияние. Сложна година беше, но трябва да подходим с разумните решения, което беше нашият слоган в кампанията. Това трябва да бъде нашия слоган и занапред, каза още Кристиан Вигенин.

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024