Политика

НАП при Борисов опростила 600 000 лева дълг на Алибегов

НАП при Борисов опростила 600 000 лева дълг на Алибегов

 

sacheva-alibegov

 

 

Ричард Алибегов, който не слиза от екрана на най-рейтинговите ни телевизии, има съвсем резонни основания да организира и поведе протестите срещу сегашната власт, която наложи зеления сертификат и по този начин удари сериозно по бизнеса на ресторантите и баровете.

 

 

Алибегов е шеф на Асоциацията на заведенията, която е най-върлият враг на здравния министър Стойчо Кацаров. Оказва се, че преди няколко години НАП е опростила дълг от 600 000 лева на фирма на Алибегов, пише вестник „Галерия“.

 

 

Според източници от данъчната агенция служителите й нарочно са забавили изискването на дълга и така са позволили на дългокосия Ричард да се възползва от изтеклата давност. Това сега го принуждава да протестира срещу мерките на служебните правителство, въпреки че неговите връзки с предишната власт стигат до двама души, които не са вече част от ГЕРБ – Цветан Цветанов и Елен Герджиков.

 

 

Подозренията, че Алибегов има солидни позиции в среди на доскоро управлявалата партия, са породени от сблъсъка му с Валери Симеонов преди две години. Тогава лидерът на НФСБ внесе законопроект за премахване на наргилетата от заведенията у нас. Първоначално ГЕРБ подкрепи тази идея, но впоследствие се обърна срещу нея с мотива, че е необходима нотификация от ЕС.

 

 

В крайна сметка законът засегна само лицата до 18 години, на които бе забранено да пушат наргилета. Валери Симеонов директно обвини Алибегов, че има влияние върху част от управляващите, и го определи като един от нарушителите на закона.

 

 

„Има някаква странно съвпадение между един от лидерите на тази група нарушители или забогатяващи от здравето хора. Той се казва Али Бабаков, или нещо такова беше. Някакъв Али Бабаков – по аналогия с Али Баба и 40-те разбойници, който има влияние на високи позиции и оттам си е прокарал пасивна позиция на нашите партньори от ГЕРБ, за да не бъде ощетен техният бизнес“, каза тогава Симеонов.

 

 

Друга далавера, с която Ричард Алибегов се прочу в миналото, бе свързана с негово заведение на столичния булевард „Витоша“. Той бе сред първите, които усвоиха допълнителни места върху най-скъпата софийска улица срещу нищожен наем. Освен че взе още терен, Алибегов се опита да изсече кестени, които пречеха да се разпъне… тентата на неговия бар. Мнозина подозираха, че зад тези машинации Ричард стоеше заедно с бившия вече председател на Софийския общински съвет Елен Герджиков, смятан за един от най-приближените хора в ГЕРБ на бившия втори в партията Цветан Цветанов.

 

Галерия, Мигнюз

mignews.info

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024