Коментари

Елена Гунчева: Искаме народът да реши дали да има зелен сертификат

Елена Гунчева: Искаме народът да реши дали да има зелен сертификат

 

FB_IMG_1639067817241-678x381

 

 

ДА ВИ ПИТАМЕ ИЛИ ПО СТАРОМУ?

 

 

 

Предложението на Възраждане за рефередум за зеления сертификат предизвика вълнения не само сред противниците ни, но и сред нашите привърженици. Започнаха едни твърдения, че не трябвало да искам референдум – всъщност се нарича “пряко допитване до народа”, защото щели да фалшифицират резултатите. Нямам логично обяснение как хора със здрав разум стигат до такъв извод.

 

 

 

Да, избори и референдуми се фалшифицират. Донякъде. И навсякъде. И въпреки това, този инструмент работи. Нали искаме народовластие, да се пита народа какво иска? По тази логика да не произвеждаме избори, защото ще се подменят резултатите, да не се борим, защото и без това ще ни победят и всъщност май по-добре да се завиваме с бял чаршаф и с тържествена стъпка към вечния покой!

 

 

 

Вие осъзнавате ли каква морална победа е това от трибуната на Народното събрание да се постави под съмнение и да се поиска премахването на зеления сертификат? Или забравихте как именно оттам доскоро Ви убеждаваха всички, че трябва да с ваксинирате с ексериментални ваксини и да спазвате абсурдните мерки? Осъзнавате ли, че това, че се поставя въпроса за пряко допитване до народа, означава оспорване на легитимността на този сертификат и правото да ни го налагат? Осъзнавате ли, че вече има РЕАЛНА СЪПРОТИВА на най-високо ниво в държавата?

 

 

 

Никой от нас не е глупак. Има няколко начина за справяне с този проблем и ние ще опитаме с всеки един от тях, докато успеем да се преборим. Ще има и законодателни инициативи за промени в законите, ще има и оспорване в съда. За инициатива за национален референдум по този въпрос трябва да има подкрепа и от други народни представители извън нашата група. Това означава да се разбие статуквото, подкрепящо медицинския фашизъм. В политиката са важни и стратегията и тактиката. И посланията, които се казват.

 

 

 

И този път ние казахме от трибуната на Народното събрание: ИСКАМЕ НАРОДА ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ! ОСПОРВАМЕ ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ И ПРИНУДИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ. Работата предстои. Но въпросът вече е поставен и управляващите ще им се наложи да се съобразят с това.

 

 

 

И бих казала на тези, които са против референдум – нали искате референдум за излизане от ЕС и НАТО? А сами не си вярвате. Осъзнавате ли, че прякото допитване не е точно като изборите. И че ще настояваме за правила за честно отчитане на резултатите. Безспорно е, че зеленият сертификат е незаконен, но това не пречи сега да го прилагат. Начините да се махне, са много. Ние предложихме само първия от тях. Защото вярваме във Вас, в народа и в това, че няма да позволим гласът на народа да бъде подменен.

 

 

 

И очаквам да ни подкрепите в тази борба. Не само за референдум, а във всяка една стъпка на Възраждане да изпълним това, което сме обещали на хората. До края на седмицата ще обявим какво предвиждаме в тази връзка. Работим с едни от най-добрите професионалисти в областта на медицината и правото. Изслушваме мнението на всеки един, който предлага разумен начин за постигане на целите.

 

 

 

Аз не искам да вярвате в нас, вярвайте в себе си! Защото българите сме доказали, че можем да се справим. А ние сме част от Вас и винаги ще останем такива.

 

 

 

Нашата цел е да разбием модела политиците да правят каквото си искат, без да питат народа си. Аз вярвам в българския народ! И не искам по старому единици да вземат решенията за милиони!

Време е за Възраждане!

 

 

Елена Гунчева

Коментари

More in Коментари

phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024