ОБЩЕСТВО

Напрежение при запечатването на офисите на вестник „Труд“… СНИМКИ

Напрежение при запечатването на офисите на вестник „Труд“… СНИМКИ

 

big_payimage-513097

 

 

Напрежение в редакцията на вестник „Труд“. Министерството на културата започна процедура по запечатване на офисите в сградата заради неплащане на наем, съобщава Булфото.

 

 

 

Министерството на културата твърди, че „Труд“ дължи 133 хиляди лева, но според главния редактор на вестника Петьо Блъсков това е лъжа.

 

 

 

 

Офисите се запечатват от Светослав Трайков, който е съветник на служебния министър на културата Велислав Минеков, както и от представители на областната администрация.

 

 

 

Петьо Блъсков пред БЛИЦ:

 

 

Скандалът тече от 3 месеца. Най-накрая, зад гърба ми, министър Велислав Минеков е поискал от областния управител да издаде заповед за изземване на имота. Същият областен управител, който е протеже на една ченгеджийска група, издава заповедта без изобщо да се съобрази с каквито и да било законови изисквания. Като например – правата ни като наемател, както и фактът, че се водят съдебни дела по този въпрос.

 

 

Нито се е поинтересувал от нашето отношение, нито е поискал становище от нас. Чисто административна репресия. Той иззема функциите на съда и произнася присъда, на базата на твърденията на едната страна. Тази присъда се изразява в това, да изпрати утре комисия, да запечатат имота и да ни дадат срок за изнасяне. Ние разбира се няма да се изнесем и ще обявим гражданско неподчинение.

 

 

 

Това е използване на административна власт за репресия. Тяхната версия е, че друго дружество е наемател. Само че другото дружество което е наемател и дружеството на което е редакцията са на един и същи човек. Нито сме нарушили договора, нито има преотдаване. Давате си сметка, че това е репресия насочена срещу вестник „Труд“, защото другото дружество няма никакви дела и отношения.

 

 

Абсолютна политическа репресия срещу един вестник, който е ясно, че е опозиционен. Нормално е в една демократична държава да има опозиционни медии. Ето как се използва един формален повод за да се установява терор и да се репресира словото.

Играта е изиграна вече, областният управител е издал заповед. Юридически нещата приключват до тук.

 

 

В продължение на 4 месеца, Минеков измисля нови ходове за репресия срещу дружеството. Изговори една камара лъжи от парламентарната трибуна и ето го крайният резултат. В комбина с областният управител, който му прави услуга. Атаката е не само срещу вестника но и лична.

 

 

Извършват се същите репресии и срещу членове на семейството ми. Става дума за намеса в служебните им отношения, позволяват си заповеди за прекратяване на правомощията и т.н., не искам да влизам в детайли, но е факт, че репресират член на семейството ми в продължение на 4 месеца.

 

 

Ще бъде адски жалко ако се стигна до репресия и срещу други медии. Всичко за което се говори, че ще има промяна – просто ще се окажат празни приказки.

 

blitz.bg

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
7bfd09d69f4f419a8bf9eee06bd000ed

Топим се с десет души на час, а до няколко години близо 30% от населението ще се пенсионира

април 26, 2024