Политика

От утре влиза в сила зеленият сертификат в Народното събрание

От утре влиза в сила зеленият сертификат в Народното събрание

нсbig_1447

 

 

От утре в с ила влиза зеления сертификат в Народното събрание.

 

 

Ако такъв не е наличен, то желаещите да влязат в сградата трябва да представят на входа валиден антигенен/PCR тест с негативен резултат. Целта на въвеждането на тази мярка е да се осигури по-добър контрол и превенция на разпространението на COVID инфекцията. Това съобщиха от пресслужбата на Народното събрание.

 

 

Със 157 гласа „за“ народните представители на 7 януари приеха решение, с което се регламентира, че в сградите на парламента ще се влиза със зелен сертификат или валиден антигенен/PCR тест с негативен резултат.

 

 

По този начин достъпът до сградите ще се осъществява при същите условия, които важат за всички български граждани на редица обществени места. Решението касае народните представители, служителите на институцията, журналистите и гостите на Народното събрание.

 

 

За да бъдат създадени всички необходими условия, Народното събрание осигури два лабораторни пункта в близост до входовете на двете сгради. В тях всеки, който не може да представи зелен сертификат, ще има възможност да се тества непосредствено преди влизане в сградата.

 

 

 

Осигурени са и устройства за проверка на валидността на издадените сертификати или направените тестове, предаде Нова тв.

 

 

 

Не се предвиждат допълнителни правила за достъп до сградите на Народното събрание извън предвидените в решението, прието на 7 януари. Показването на зелен сертификат за народните представители ще бъде акт на съпричастност с българските избиратели и правилата, които важат за всички. При решение на депутатите да не показват зеления си сертификат, това ще е на тяхна отговорност.

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024