Политика

13.30 ч. днес: МВР разпитва Борисов за кюлчетата, пачките и Мата Хари

13.30 ч. днес: МВР разпитва Борисов за кюлчетата, пачките и Мата Хари

 

img_8381

 

 

Бившият министър-председател Бойко Борисов ще бъде разпитан днес в Главна дирекция „Национална полиция“ по сигнал за кюлчетата и пачките.

 

 

Борисов ще бъде разпитан в 13:30 часа днес по сигнал на гражданско сдружение „БОЕЦ“.

 

 

Преди минути от сдружението съобщиха за това с видео.

Сигналът е относно снимките с пачките и кюлчетата и спящия Борисов.

 

 

Самият Бойко Борисов обяви публично, че е установил автора на снимките, наричайки го „една прекрасна госпожа”, станала известна като Мата Хари. Предполага се, че ГДНП ще се опита да разбере именно личността на въпросната дама.

 

 

„Въпросът кой е направил тези снимки е много важен“, пише сигналоподателят. „Важен е, защото този човек може да потвърди връзката на Бойко Борисов с пачките и златните кюлчета“, обясняват „БОЕЦ“.

 

 

„БОЕЦ изразяваме своите съмнения за умишлено извършени престъпления от общ характер, включително и престъпление срещу правосъдието от главният прокурор Иван Гешев, а именно – осуетяване на наказателно преследване срещу Бойко Борисов“, казва се още в публикация на сдружението от 10 декември 2021 година, когато е подаден сигналът им към МВР.

 

 

МВР започна паралелна проверка по казуса със снимките от спалнята на Борисов, след като прокуратурата преди година спря досъдебното производство по казуса с аргумента, че не може да намери кой е снимал, нито да установи дали парите и кюлчетата са истински.

 

 

Не стана ясно обаче дали Борисов е питан за автора на снимките, след като той твърди, че знае кой е – „прекрасната госпожа“, станала известна от неговите думи като като Мата Хари. Преди Коледа обаче прокуратурата възобнови разследването, като изведнъж се присети, че може да пита БНБ за серийните номера на кюлчетата и банкнотите.

 

Вътрешният министър Бойко Рашков заподозря, че с тези се действия държавното обвинение всъщност иска да блокира проверката на МВР.

Политика

More in Политика

корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024