САЩ

Блинкен с изявление за ново руско нахлуване в Украйна!

Блинкен с изявление за ново руско нахлуване в Украйна!

 

1645114523_9

 

 

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен предупреди, че руски сили се подготвят за атака срещу Украйна „през идните дни“.

 

Той добави, че Русия възнамерява да създаде претекст за нападение срещу съседката си, част от който би могла да бъде фалшива или истинска атака с химически оръжия, предаде Ройтерс.

 

 

 

На среща на Съвета за сигурност на ООН за ситуацията в Украйна Блинкен каза, че е изпратил писмо до руския външен министър Сергей Лавров по-рано днес, в което е предложил да се срещнат на живо в Европа следващата седмица и призова Русия ясно и недвусмислено да заяви по време на срещата, че няма да нахлува в Украйна.

 

 

 

Блинкен обеща санкции на Русия дори да няма нахлуване в Украйна, каквото не се и състоя на обявените от Вашингтон дати 15 и 16 февруари. Според Политико, което дава поне четвърта или пета дата за атака от ноември насам, тя щяла да се осъществи на 20 февруари.

 

 

 

Днес руското министерство на Външните работи оповести отговорите си на щатските предложения относно поставените от Москва „червени линии” за неразширяване на НАТО. Според ответа САЩ поставят само „черешки” и отвръщат адекватно на второстепенни въпроси. Освен това:

 

 

 

„Никакво руско нашествие в Украйна, за което САЩ и съюзниците им говорят от есента, няма и не е планирано. Не може да има обвинения към Русия за нагнетяване на напрежение.

 

 

 

Украинският конфликт е вътрешен и може да се реши само след изпълнение на Минските споразумения от страна на Киев, а те са минирани от оръжейните доставки на САЩ и НАТО”.

 

 

 

„Ултиматумите за изтегляне на руски войски от нашата собствена територия срещу заплаха от санкции са неприемливи и само пречат за постигане на истинско съгласие”, добавя Москва.

 

 

Гласове, 19 минути

 

 

САЩ

More in САЩ

милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
Image_17810205_40_0

САЩ: Има вероятност да влезем в конфликта между Русия и Украйна с наши военни

май 6, 2024
байдъъън

Der Spiegel разтърси света с огромна бомба за Байдън!

май 6, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024
хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024