САЩ

САЩ: Руската армия излъга, че се изтегля

САЩ: Руската армия излъга, че се изтегля

 

 

sasht-ruskata-armia-izlaga-che-se-iztegla-1

 

Русия не само не е изтеглила своите войски, разположени край Украйна, но и ги е увеличила. Това твърди Пентагонът, цитиран от Би Би Си и „Ройтерс“. Русия е разположила 7000 допълнителни войници до границата на Украйна. Твърдението за изтегляне е „грешно“, посочиха американските въоръжени сили.

 

 

„Руснаците съобщиха, че изтеглят войници от границата с Украйна. Сега знаем, че това е лъжа. В действителност вече потвърдихме, че през последните дни Русия е увеличила своето присъствие по протежение на границата с Украйна с до 7000 военни, някои от които са пристигнали в сряда“, заяви източник от американското президентство, пожелал анонимност.

 

 

„Русия казва, че иска да намери дипломатическо решение, но нейните действия сочат обратното. Надяваме се тя да смени посоката преди да е започнала катастрофална и разрушителна война“, изтъкна представителят на Белия дом. Той предупреди, че Москва „във всеки един момент“ може да извърши операция, която да ѝ послужи като претекст за инвазия в Украйна. Възможно е този претекст да бъде под различни форми като провокация в Донбас или фалшиво навлизане на украински сили на руска територия.

 

 

 

Русия – която многократно отричаше да планира нахлуване в Украйна, въпреки че е струпала над 100 000 войници близо до границата – нарича загрижеността на Запада от инвазия „истерия“. В сряда нейното министерство на отбраната публикува видео, което уж показва танкове, напускащи Крим, който Русия окупира през 2014 г.

 

 

Но според висш служител на Белия дом през последните дни в района са пристигнали още хиляди войници, включително през последните 24 часа. Държавният секретар Антъни Блинкън заяви, че Русия казва едно, но върши друго. По думите му няма изтегляне на руската армия.

 

Факти бг

САЩ

More in САЩ

милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
Image_17810205_40_0

САЩ: Има вероятност да влезем в конфликта между Русия и Украйна с наши военни

май 6, 2024
байдъъън

Der Spiegel разтърси света с огромна бомба за Байдън!

май 6, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024
хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024