Политика

ДПС дава Асен Василев на прокуратурата заради проверка на Пеевски

ДПС дава Асен Василев на прокуратурата заради проверка на Пеевски

 

 

phpr18flh_559x345

 

 

ДПС дава вицепремиера и финансов министър Асен Василев на прокуратурата заради негови „неправомерни действия“ по проверка за Делян Пеевски, съобщи Мустафа Карадайъ в парламента. 

 

 

 

Днес от Министерството на финансите са потвърдили пред „Дневник“, че Асен Василев е назначил допълнителни проверки по ревизията на депутата от ДПС и санкциониран за корупция по закона „Магнитски“ Делян Пеевски.

 

 

 

 

„Моделът е някой на някого нещо си бил казал, някъде около селската чешма, обикновено този някой е от прокситата на медийния монополист Иво Прокопиев. След това казаното се довежда до знанието на Асен Василев, който поема ангажименти и обещава да извършва неправомерни действия“, каза Карадайъ.

 

 

 

Той добави, че в конкретния случай става дума за ревизия на вече приключилите ревизии на Делян Пеевски, „Вероятно резултатът от тях не се харесва, важно е ревизиите да бъдат безкрайни, независимо каква е законността„, смята Мустафа Карадайъ.

 

 

 

Оценката на ДПС е, че действията на Василев са политическа репресия и опит за саморазправа с политически опонент и затова от движението са решили, че ще дадат Василев на прокуратурата.

 

 

 

„Олигархът и медиен монополист Иво Прокопиев осъжда и може да осъди всеки, когото си поиска, защото той владее съдебната система“, каза още лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

 

 

 

 

По думите на председателя на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев финансовият министър Асен Василев няма право да разпорежда подобни ревизии.

 

 

 

„Данъчно-осигурителният процесуален кодекс дава това право не на министъра, а само на директорите на териториалните дирекции на НАП и то при възникнали нови обстоятелства при направени вече ревизии“, обясни Цонев.

 

 

 

Накрая на брифинга депутатът Хамид Хамид взе думата, за да каже, че Прокопиев идва от добро комунистическо семейство, което дълго е посрещало Тодор Живков и „му е търкало ушите в ловно стопанство Воден„.

Най-малко ще се уплашим от енергийния и медиен монополист с ярко комунистическо потекло – Иво Прокопиев„, каза Хамид.

 

Снимка OFFNews/Ружа Райчева

Оф нюз

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024