Русия

Путин отхвърли израелската покана за посредничество с Киев

Путин отхвърли израелската покана за посредничество с Киев

9145770

 

 

 

Израелският премиер Нафтали Бенет е разговарял по телефона с Владимир Путин и е предложил помощта си да посредничи за преговорите между Украйна и Русия, съобщи пресслужбата на Кремъл. Путин го е запознал със ситуацията в Донбас. И е отговорил, че Русия очаква украинска делегация в Гомел, но Киев игнорира тяхната покана. Преди два дни Зеленски се обърна към израелския премиер с молба да посредничи.

 

 

 

Руска делегация пристигна тази сутрин в Гомел, Беларус за преговори с Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски обаче отказал те да се състоят на беларуска територия, защото Лукашенко я предостави за плацдарм за руски атаки.

 

 

 

Зеленски все пак оставя вратата отворена за преговори на друга локация. „Разбира се, че искаме мир, искаме да се срещнем, искаме войната да приключи. Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул, Баку, предлагаме тези градове на Русия“, казва Зеленски. Той е категоричен, че всеки друг град става за място за преговори, ако от там не се изстрелват ракети по Украйна. „Това е единственият начин преговорите да са честни“, категоричен е украинският президент.

 

 

Украйна започна да набира доброволци от други държави, които да се включат във военните действия. Президентът Володимир Зеленски призова всеки, който иска да помогне, да отиде в украинското посолство в неговата страна. Ще бъде сформирана допълнителна дивизия от бойци с различна националност, която ще се нарича „международен легион за териториална защита на Украйна“, съобщава BBC.

 

 

 

Френският чуждестранен легион е решил да освободи своите украински войници с пълно бойно снаряжение да се приберат в Украйна, за да защитават страната си от Русия, съобщи сайтът „Вишеград24“.

 

Сега

Русия

More in Русия

bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024