Русия

Изненада! Сергей Шойгу „възкръсна“ след 13 дни отсъствие, ето къде се появи

Изненада! Сергей Шойгу „възкръсна“ след 13 дни отсъствие, ето къде се появи

 

ШОЙГУde9ffd6aa5c34f5e91cfbe35020830c6

 

На 24 март руският президент Владимир Путин проведе оперативна среща с постоянните членове на Съвета за сигурност на страната. Това заяви прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков.

„Присъстваха Мишустин, Матвиенко, Володин, Медведев, Патрушев, Колокольцев, Лавров, Шойгу, Бортников, Наришкин и Сергей Иванов. Участниците в срещата обмениха мнения относно текущата макроикономическа ситуация в страната“, каза говорителят на Кремъл.

 

Песков каза, че ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу е докладвал по време на срещата за хода на специалната операция в Украйна.

 

 

Той говори и за продължаващите военни усилия за оказване на хуманитарна помощ, гарантиране на сигурността и възстановяване на жизненоважна инфраструктура в освободените територии.

 

Освен това участниците в срещата обсъдиха антисанкционните мерки, както и преговорния процес с Украйна.

 

 
„Беше подробен разговор за преговорния процес с Украйна. Беше изразено съжаление поради мудността на украинската страна“, добави говорителят на Кремъл.

 

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов изчезнаха от публичното пространство от 11 март, което беше забелязано от журналисти от независими руски медии.

 

На въпрос на журналисти какво е здравословното състояние на Шойгу, тъй като се говори, че той не е добре – има проблеми със сърцето, Песков ги посъветва да се обърнат към пресцентъра на военното ведомство.

 

Блиц

Русия

More in Русия

Image_17909992_40_0

Технократ без ден в армията поема руските войски от Шойгу

май 13, 2024
bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024