Политика

Караянчева разкрила пъклен сценарий на Радев защо не е бил на Шипка, опитва да го анализира

Караянчева разкрила пъклен сценарий на Радев защо не е бил на Шипка, опитва да го анализира

 

39325c3fd46b64bb96febce0a8a1b89c

 

 

Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева обясни защо Румен Радев не е бил на тържествата на Шипка тази година, а е предпочел там да бъдат Кирил Петков и Никола Минчев, които бяха освиркани и определени като „предатели“ заради външната политика, която водят, и поставят страната неизгодна международна позиция.

 

 

„Разделението не помага на никого, каза вчера на Шипка премиерът Петков. Аз ще кажа друго: Който сее ветрове, жъне бури! Приемате ли това, което се случи по време на тържественото честване, господа управляващи?! Гротескно беше, нали?“ – риторично запита Цвета Караянчева.

 

 

 

В ден, отреден за поклонение, независимо, че е представител на опозицията. Тя се аргументира защото „сценарият“ се повтаря от години и кой го пробутва на обществото.

 

 

„Спомняте ли си кога бяха положени основите на разделението на българите и от кого? Ще ви помогна с отговора: на 19 февруари 2020 г. на церемонията в София по повод гибелта на Левски, когато Румен Радев /архитект на управляващата коалиция/ пренебрегна кмета на столицата, патриарха и председателя на парламента и поведе алтернативно шествие“ – припомня тя.

 

 

 

„Тогава същите групи от хора, които вчера освиркаха Кирил Петков на Шипка, следваха Радев, скандираха “у-у-у-у” по време на речта на Фандъкова и оскверниха паметта на Апостола“.

 

 

 

И даде още факти как събитията се повтарят, а центърът не се измества от нарочната цел. „Впоследствие тези употребени групички от псевдопатриоти се пренесоха на Шипка и се вклиниха във всички последващи национални чествания. Една обидна и срамна за всички ни „традиция“ се настани трайно в политическия живот на България.

 

 

Доскоро на Румен Радев това му изглеждаше като инструментариум на демокрацията. Духът обаче е излязъл от бутилката! И не знам има ли как да бъде върнат обратно…

 

Факти бг

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024