Политика

Няма да позволим прехвърлянето на С-300 от други страни, превръщат се във военни цели мигновено!

Няма да позволим прехвърлянето на С-300 от други страни, превръщат се във военни цели мигновено!

 

rusia-nama-da-pozvolim-prehvarlaneto-na-s-300-ot-drugi-strani-prevrashtat-se-vav-voenni-celi-mignoveno-1

 

Руският външен министър Сергей Лавров каза, че прехвърлянето на съветската зенитно-ракетна система С-300 от други страни в Украйна е невъзможно и ще се счита за незаконно, така че Москва няма да го допусне. Според него всеки товар, влизащ в Украйна, който Москва счита за военен, ще стане легитимна цел за Русия.

 

 

„Ние казахме много ясно, че всеки товар, който ще влезе в Украйна, за който считаме, че превозва оръжия, ще стане легитимна цел… тъй като провеждаме операция, чиято цел е да премахне всяка заплаха срещу Руската федерация”, заяви ръководителят на руското външно министерство в интервю за RT.

 

 

По-рано говорителката на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова, коментирайки призива на президента на Украйна Володимир Зеленски към Вашингтон за доставка на С-300, каза, че доставките на оръжие от САЩ и Европа в Украйна могат да имат опасни последици и се превръщат в дестабилизиращ фактор.

 

 

 

В своя статия „Файненшъл таймс“ написа, че американският министър на отбраната Лойд Остин ще се опита да убеди Словакия и България да предоставят за отбраната на Украйна ракетни комплекси С-300 по молба на украинския президент Володимир Зеленски. Според финансово издание министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин ще настоява за още една ключова инициатива, обявена от президента Джо Байдън: да помогне на Украйна да осигури противовъздушни ракети с голям обсег.

 

 

 

„Файненшъл таймс“ посочва, че тази седмица Остин ще се срещне със своите словашки и български колеги като част от тези усилия. И двете страни разполагат с ракетни комплекси С-300, съветска система, която украинците знаят как да използват. Американски законодатели и от двете основни пари – Демократичната и Републиканската – призоваха Вашингтон да достави подобни ракетни комплекси на Украйна.

 

 

Факти бг

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024