Коментари

Мажд Алгафари насмете щерката на Желев: Како Станке, Станке ма чадо, изумело и продажно…

Мажд Алгафари насмете щерката на Желев: Како Станке, Станке ма чадо, изумело и продажно…

 

d56e4999b108473d812528a358973b0f

 

 

 

Како Станке, Станке ма чадо изумело и продажно…
Преди дни ти писах, ама изглежда си кат баща ти – не вдяваш.
Проста си и проста ще си останеш. Не знам медиите от коя кофа за боклук те изкараха, ама не мога да те дишам вече. И ти, както повечето ни политици, гледаш да ЗАМЕНИШ една история с някаква друга.

 

 

Сега ти хрумна да предложиш паметникът на Съветската армия да се казва „Слава на Украйна“.
На това му викат: „С чужда пита, помен да правиш“.
Паметникът на Съветската армия е открит през 1954 година, когато ти още не си била планувана. Той е символ на признателността на българския народ към съветските воини. Колкото и да тропаш със свинските ти крачета, това е част от историята. Нация, която не си съхранява историята, не е нация.

 

 

 

Би ли приела, някой ден, някакво ново поколение да реши, че трябва да премахне гроба на баща ти, защото видиш ли, нещо не им харесва когато е бил президент? Но така да го премахнат, че дори и ти да не можеш да отидеш на гроба му. Баща ти е част от историята на България и въпреки, че има много хора, които не го долюбват, никой не е тръгнал да го замита под чергата на нашата история.

 

 

 

Кукло на конци…
Въпреки, че не намирам някаква връзка между България и Украйна, предвид сегашните събития, аз нямам нищо против да се изгради паметник в чест на военната операция в Украйна. Но забележи – ДА СЕ ИЗГРАДИ, а не да се смени името на един паметник с друго „МОДЕРНО ИМЕ“.

 

 

 

Тези, които искате да се построи такъв паметник, можете да поискате от общината да ви отреди парцел в който парк искате и да си го построите.

 

 

 

Съберете си средства, платете си на архитекта, на скулптора, платете си материалите и там каквото друго трябва и си го посещавайте и му се радвайте.
На първо място да те попитам. Като го преименувате, нали скулпторите на него имат друго значение? Как ще си паснат името със скулпторите?

 

 

 

И второ: Нима не скачахме, когато Турция реши Храмът „Света София“ в Истанбул да е отново джамия? Само час след като решението на съда влезе в сила, държавният глава на Турция Реджеб Ердоган подписа съответния указ.

 

 

Не знам дали забелязваш тънкия момент? Превръщането на един паметник в друг или в нещо друго е промяна на историята.
Ако си християнка и искаш да имаш църква в която да се молиш, осигуряваш парцел и строиш. Моли се в църквата, която е твоя. Ако си мюсюлманка – същото.

 

 

 

Дай, като е така, ако мюсюлманите поискат джамия, да им дадем но готово Храм паметника „Александър Невски“ или, ако християните поискат църква да им дадем Джамията срещу Халите.

 

 

Твоята идея е точно това. Искаш да замениш съществуващ паметник с друг. Една история с друга. Една вяра с друга. Искаш да покажеш, че едни хора са по-хора от други. Едни българи са по-българи от другите. И не на последно място, някакви си украинци са по от другите. Дай да прекръстим и Шипка на нещо украинско.

 

 

 

Ти си едно жалко същество, което не може да измисли нещо ново, а иска с вече съществуващо да блесне в очите на обществото. Ти си болна утрепка.

 

 
Този паметник съществува вече 68 години. Това, че на теб и на някакви други келеши и истороотстъпници не ви харесва, това не е наша работа. Не е грижа на хората, които искат да съхранят историята на България такава, каквато е.

 

 

 

Ние не искаме цървули като теб да ни дават насока в живота и да ни ПРЕКРЪСТВАТ.
Нали и ти бе мърло, беше против прекръстването на българските мюсюлмани. Нали с баща ти плюхте по Живков за прекръстването им. Аз също бях и съм против такова прекръстване. Това, което искаш е точно ПРЕКРЪСТВАНЕ, но в този случай, това е в пъти по-гнусно, защото искаш и зовеш към прекръстването на цяла история и събития от българската памет. Това е все едно да прекръстиш Исмаил на Ицо.

 

 

 

Само ще ти кажа едно: Дори и да се случи това за което ревеш, българската памет ще си остане и името на паметника в сърцата, в съзнанието, в кореспонденцията, в бъдеще и винаги ще бъде „Паметника на Съветската армия“. Софиянци все още наричат пространството, където беше мавзолея – „МАВЗОЛЕЯ“, нали така?

 

 

 

 

Надявам се повече да не отделям време на тъпотиите ти и гнусните ти предложения.

Поздрави: Мажд Алгафари

Коментари

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024