Политика

Петков за Лавров: Няма да пускаме нечии външни министри, само защото си мислят, че имат правото

Петков за Лавров: Няма да пускаме нечии външни министри, само защото си мислят, че имат правото

 

 

1010x570

 

 

 

„Няма да бъдем тези, които нелегално да пускаме нечии външни министри само защото те си мислят, че имат правото. Има закон, има правила и България ще ги следва“.  С тези думи премиерът Кирил Петков коментира пред журналисти обвиненията на руския външен министър Сергей Лавров.

 

 

 

„Има ясен режим от Европейския съюз, едновременно с това имаме ясни санкции за руски полети, така че България следва ясните правила“, заяви Петков. Той бе помолен да коментира и актуализацията на бюджета.

 

 

„Тя решава един много базов проблем и това е, че въпреки че икономиката е в позитивен растеж в последните 4 месеца, инфлацията застрашава хората с най-ниски доходи. Това е акцентът на тази актуализация – да покрием тези хора, защото нашето обещание е да няма никой под линията на бедност“, заяви премиерът.

 

 

 

„Работодателите знаят, че ще изпълнил това, което сме обещали. Допълнителните средства, които се акумулират в енергийната система, ще бъдат върнати обратно на бизнеса“, каза той.

 

 

Относно отношенията ни със Северна Македония и готовността на френския президент Еманюел Макрон да организира среща за българските и македонските власти в Париж премиерът заяви: „Европа започна изцяло да разбира проблематиката и иска да помогне нашата много ясно изразена позиция да бъде защитена.“

 

 

 

„Г-н Макрон се опитва да види дали ЕС може да бъде гарант за точно тези изисквания, които българската държава отдавна е поставила“, допълни той.

 

 

 

 

ОТ ФОРУМА:

 

Дай власт на дребния човек и му гледай сеира.

 

 

Чудя се какъв в случаят на този индивид. Необразован и глупав? Нахален? Послушен? Или клинично болен за психиатрия? Или може би всичко заедно? Така или иначе, всички простотии, които прави се пишат на сметката на българския народ и неговото (макар и нерадостно) бъдеще.

 

Недей така бе Кире! Хамериканците почти приключиха пъкленото си дело в Украйна. Утре еврогейския съюз ще е в руини, а Русия ще е регионалната сила. Що ще чиниш ти тогаз?

 

 

за какви закони говорим тук? говорим за безчовечен и свиреп нов световен ред на глобалните сатанисти, които са човекомразци и погубители, но най вече лъжци които ползват за маши олигофрени и дебили като Кики и Грета…

 

Източници: NOVA TV, бТВ, Гласове

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024