СВЯТ

„Ню Йорк Поуст“: От какво най-много се страхува Байдън от Путин

„Ню Йорк Поуст“: От какво най-много се страхува Байдън от Путин

ot-kakvo-nai-mnogo-se-strahuva-baidan-ot-putin-1

 

 

Президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Цзинпин на практика контролират външната политика на Вашингтон. „След решителните действия в Крим, Москва засили позициите си на международната арена и може да диктува условията на Запада“, пише колумнистът на New York Post Дъглас Мъри.

 

 

 

Според Мъри, тази ситуация в САЩ е причинена от страха на американския лидер Джо Байдън, че руският президент може да реагира на санкциите. „Всичко се случва поради нашия страх от ответните действия на Путин, които вероятно ще бъдат по-разрушителни за нас, отколкото за Руската федерация“, се казва в статията.

 

 

 

Освен това той обръща внимание на независимата политика на Китай, която преследва собствените си цели и не се съобразява с НАТО.

 

 

Изданието посочи и провала на санкционната война срещу Москва. „Владимир Путин прекрасно знаеше до какво ще доведат икономическите ограничения срещу Русия и затова не се страхуваше от тях. Той знаеше, че санкциите ще доведат до повишаване на цените на енергията“, пише в публикацията.

 

 

Западните страни наложиха санкции срещу Русия заради Украйна. Редица компании обявиха оттеглянето си от руския пазар и затваряне на производствени мощности в страната. Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че компаниите, които отказват да работят с Русия, са го направили под огромен натиск, но Русия ще реши всички проблеми с икономиката си, които Западът ѝ създава.

 

 

Руският президент Владимир Путин заяви, че политиката за сдържане и отслабване на Русия е дългосрочна стратегия за Запада и санкциите са нанесли сериозен удар на цялата световна икономика. Според него, основната цел на Запада е да влоши живота на милиони хора.

 

Факти бг

СВЯТ

More in СВЯТ

ezgif-6-3038cd6737

Арестуван украински депутат: Кабинетът на Зеленски е в паника

май 5, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
image_870x_64eb0eca723ca

Киев опита нова атака към Крим, руснаците унищожиха четири американски ракети ATACMS

май 4, 2024
1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024