Политика

От „Възраждане” обявиха 5+1 условия, за да подкрепят сегашните управляващи

От „Възраждане” обявиха 5+1 условия, за да подкрепят сегашните управляващи

 

ot-vazrajdane-obaviha-51-uslovia-za-da-podkrepat-segashnite-upravlavashti-1

 

 

Трима депутати от „Възраждане” са съобщили, че с тях са се свързали представители на управляващите, за да им предлагат стимули, за да подкрепят кабинет на Асен Василев. Това съобщи лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов на пресконференция на партията.

 

 

„Всички тези опити са били напразни”, смята Костадинов. Той отказа да каже какви са били стимулите и на кои депутати са предложени.
Сигналите за това са започнали да пристигат от понеделник.

„Настоящият парламент се е превърнал в сериозна организирана престъпна група, в която министър-председателят не се свени да говори, че ще търси 121 депутати. Все едно депутатите са стока, продавана в магазините. Тези хора прекрачиха всякакви граници, те са престъпници и национални предатели”, коментира Костадинов, който е убеден, че кабинет с мандата на „Продължаваме Промяната” няма да има.

 

 

„Едно от основните неща, което ще говорим оттук нататък, е, че трябва да има възмездие, а националните предатели да си получат заслуженото и да лежат в затворите. Неслучайно миналата седмица подадохме сигнал в прокуратурата срещу Кирил Петков за извършено престъпление по служба”, каза лидерът на „Възраждане”. По думите му стана ясно, че са сезирали прокуратурата за решението за изгонване на руските дипломати.

 

 

 

Костадинов се обърна към свободните и независими депутати от ПП, ДБ и БСП и ги призова да станат независими депутати и да не подкрепят кабинета.

 

 

„Първо Бойко Атанасов не е наш човек. Виждал съм го 1 път. Разговарял съм с него за това дали има нещо против да издигнем неговата кандидатура. И съм му казал, че ако стане председател на КПКОНПИ, да е 3 пъти по-взискателен към представителите на „Възраждане”, каза Костадинов.

 

 

От „Възраждане” обявиха 5+1 условия, за да подкрепят настоящите управляващи – незабавно изтегляне на плана за въвеждане на еврото; прекратяване на договора със САЩ за предоставяне на американски бази в България; насрочване на референдум за членството на България в НАТО; създаване на екип за предоговаряне на членството на България в ЕС; вдигане на антируските санкции и нормализиране на отношенията между двете страни.

 

Шестото условие било анулиране на решението за вдигане на ветото над Северна Македония.

„Долнопробни престъпници управляват България, тикат страната към гражданска война”, смята Костадинов.

 

 

„Тези долнопробни престъпници заплашват съществуването на България. Тези хора са терористи. С терористи не се преговаря, те се унищожават”, заяви лидерът на „Възраждане”, който смята, че партията му в момента е първа политическа сила у нас.

 

Факти бг

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024