Катастрофи

Зверска катастрофа на пътя за Панчарево, загинал и 8 ранени младежи

Зверска катастрофа на пътя за Панчарево, загинал и 8 ранени младежи

phpsx8djv_559x345

 

 

Човек загина, младо момиче се бори за живота си в „Пирогов“ и още осем са ранени след тежка катастрофа до Панчарево снощи. Най-вероятната причина е неправилно изпреварване, съобщи МВР.  

 

 

 

Инцидентът е станал на пътя между София и Самоков. В района на Панчарево са се ударили три автомобила. При катастрофата е загинал един човек, други девет са ранени. Повечето от тях са млади хора на възраст до 25 години.

 

 

На мястото на инцидента са изпратени 9 линейки. Ранените са настанени в болниците „Св. Анна“, ИСУЛ и „Пирогов“. В болница „Св. Анна“ са откарани общо три момичета – на 16,17 и 18 години. Те са и най-тежко пострадалите, едно от тях е в критично състояние. В „Пирогов“ са две момчета – на 16 и 18 години, момиче, 44-годишен мъж и 16-годишният му син.

 

 

 

По случая тече разследване.

В отсечката, където е станала катастрофата, има ограничение от 30 км/час.

В посока Панчарево лек автомобил губи управлението и навлиза в насрещното движение. Възможно е да е предприето изпреварване, въпреки че е забранено. В автомобила са пътували момче и момиче, които са се прибирали от семейно тържество. Момчето е шофирало. Има версия, че има употреба на алкохол, но това ще кажат назначените експертизи, заяви експертът по пътна безопасност Диана Русинова тази сутрин по Нова тв.

 

 

 

По думите ѝ насрещно движещият се автомобил, в който са се врязали младежите, се е движил с 90 км/час. При челния им сблъсък в тях се удря и трета кола.

 

 

 

„Във втория автомобил е имало четирима души. Двама от тях са в тежко състояние. Те са били в предната част на колата. Другите са с по-леки наранявания. По-леко пострадали са и пътуващите в третия автомобил. Загиналият всъщност е шофьорът в първата кола, а спътничката му е с тежки наранявания и множество фрактури”, посочи Русинова.

 

 

 

Младо момиче се бори за живота си в „Пирогов“, сред четиримата ранени има две деца

 

 

 

Екипи за спешна помощ са докарали в „Пирогов“ четирима ранени, от които две деца, съобщи директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” д-р Валентин Димитров, предаде БТА.

 

 

 

Едното момче е докарано с голяма травма на главата, но няма опасност за живота му, заяви д-р Валентин Димитров. Други две момчета са обработени в шокова зала, без тежки наранявания, те са освободени за лечение вкъщи.

 

 

 

Най-тежко е състоянието на младо момиче, което е с комбинирана полифрактура, каза директорът на „Пирогов“. Направени са ѝ операции, които касаят спиране на кръвоизливи в коремна област, изваден е далакът ѝ, обработват се счупванията от травматолозите и е настанена в реанимация.

 

Оф нюз

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023