Русия

Ключов ден за Русия! Кремъл покани депутатите на специално събитие утре

Ключов ден за Русия! Кремъл покани депутатите на специално събитие утре

 

oficialno-chetiri-ukrainski-regiona-se-vlivat-v-ruskata-federacia-1

 

 

„Членовете на долната камара на руския парламент получиха покани за Кремъл“, съобщи в социалните мрежи Денис Парфенов, депутат от Комунистическата партия.  В коментар за руски медии Парфенов уточни, че в поканата не е посочено за какво събитие става дума. В края на миналата седмица източник в парламента сподели, че за 30 септември в Кремъл е планирано протоколно събитие, в което може да участва президентът.

 

 

Събеседникът на агенцията не изключи, че това може да е съобщение за послание до Федералното събрание. Прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков в разговор с репортери отказа да потвърди това. Както подчерта Песков, това събитие, в съответствие с изискванията на Основния закон на страната, ще се състои преди края на годината, предаде Евроком.

 

 

Годишното обръщение на президента към двете камари на парламента е предвидено в член 84 от Конституцията. В съобщението той докладва за обстановката в страната, за основните насоки на вътрешната и външната политика.

 

 

Русия обяви, че на официална церемония в петък ще анексира украинските територии, в които се проведе референдум, предаде dariknews.bg.

 
Така регионите Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон ще бъдат обявени официално за руска земя. Това се случва въпреки продължаващото осъждане от страна на Запада на референдумите, проведени в тези територии. България и целия ЕС вече обявиха, че няма да признаят резултатите от допитванията.

 

Кремъл твърди, че жителите на четирите региона са гласували за отцепване от Киев и присъединяване към Москва.

 

 
Церемонията по подписването на договорите за влизане на нови територии в Руската федерация ще се състои в петък, 30 септември, от 15:00 часа в Кремъл, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

 

„Утре в Големия Кремълски дворец, в Георгиевската зала, от 15:00 часа ще се проведе церемония по подписване на договори за влизане на нови територии в състава на Руската федерация“, каза Песков.

 
Путин ще се срещне с ръководителите на ЛНР, ДНР, Херсонска и Запорожка области в Кремъл по време на церемонията по приемането на териториите в състава на Русия.

 
Според непризнатите от международната общност и дискредитирани допитвания, с голямо мнозинство печели отговорът „за” откъсване от Украйна – 87% в Херсон, 93% в Запорожие и близо 99% в Донецк и Луганск.

 

Дарик, Факти бг

Русия

More in Русия

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024