СВЯТ

Референдумите в Донбас, Херсон и Запорожие единодушни за присъединяване към Русия при активност над 90%

Референдумите в Донбас, Херсон и Запорожие единодушни за присъединяване към Русия при активност над 90%

 

референдуми- нов

 

 

Руски служители заявиха, че резултатите от незаконните според Запада референдуми, организирани в четири украински района, показват единодушна подкрепа на гласувалите за присъединяване на тези територии към Русия, предаде ДПА.

 

 

Според окупационната администрация след преброяване на гласовете за влизане в Русия в самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) са гласували 99 процента, в Луганската народна република (ЛНР)  – 98 процента. В Запорожието повече от 93 на сто били заявили, че искат да станат част от Русия, а в района на Херсон – над 87 на сто.

 

 

Безпрецедентното анексиране на тези територии вероятно ще започне в близките дни. Очаква се, че следващата стъпка ще е назначените от Москва окупационни администрации официално да поискат от руския президент Владимир Путин да бъдат приети в Руската федерация. Кремъл даде да се разбере, че това може да стане бързо.

 

 

Киев и много страни от цял свят заявиха, че „псевдореферендумите“ в четирите частично окупирани украински района са незаконни, съобщава БТА.

 

 

Зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев коментира резултатите от референдумите:  „Резултатите са очевидни. Добре дошли у дома, в Русия!“, написа вчера той в канала си в Телеграм, съобщава БТА.

 

 

 

Решенията, взети на референдумите в Донецката и Луганската народни републики, в Запорожката и Херсонската области за присъединяване към Русия ще спасят милиони хора от геноцид. Това заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал в Telegram в сряда, цитиран от ТАСС.

 

 

Ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник заяви, че жителите на републиката са избрали на референдум проспериращо бъдеще в Русия. В сряда той ще подготви документ, с който ще поиска от руския президент Владимир Путин да разгледа въпроса за присъединяването на ЛНР към Руската федерация.

 

Гласове

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024
Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Бившият командир на „Ахмат“: Въоръжените сили на Украйна ще започнат да се разпадат в повечето направления през май-юни

април 24, 2024