СВЯТ

Украинската армия удари с HIMARS сградата на Херсонската областна администрация и Апелативния съд

Украинската армия удари с HIMARS сградата на Херсонската областна администрация и Апелативния съд

 

phpn5ftqj_559x345

 

 

Въоръжените сили на Украйна са ударили с ракетни центъра на Херсон и заетата от проруското управление сграда на областната администрация в града, съобщи агенция ТАСС, която цитира заместник-ръководителя на областната администрация Кирил Стремоусов.

 

 

„Ударена е администрацията. Уточняваме.“ – допълни Стремоусов.

 

 

 

Местните сайтове пишат, че ударите са осъществени с ракети HIMARS.

 

 

 

Другата заместник-губернаторка Екатерина Губарева е публикувала видео в Телеграм и разказва, че атаката е дошла в момент, в който се е провеждало съвещание на ръководителите на администрациите от градските и общинските органи на властта.

 

 

„Не разбрах какво стана… дим, звън в ушите. Дойдох на себе си, когато някой ме дърпаше в неизвестна посока. Щом се вдигна димът разбрах, че е някакъв младеж, който ми помогна да изляза от руините. Жива съм, на работното си място, броим служителите ни.“ – написа още Губарева.

 

 

 

 

Очевидци разказват за най-малко пет ракети в района на седалището на проруската власт. Има убити и ранени, допълва ТАСС и показва видео, на което се виждат гъсти кълбета дим над сградата на съдебната палата в Херсон, по-точно на Апелативния съд, където след окупацията са настанени военната комендатура и щабът на цивилно-военната областна администрация. Херсонските телеграм канали съобщават, че са разрушени два от етажите на сградата.

 

 

 

Украинските войски междувременно са попаднали в тактическо обкръжение в посока Херсон, каза Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на областната администрация.

 

 

В резултат на удара по язовир Карачуновская нивото на водата в река Ингулец се е покачило толкова много, че всички переправи, построени от украинските войски, бяха или разрушени, или негодни за движение на техника.

 

 

Сега групировката на въоръжените сили на Украйна фактически остана без снабдяване и се оказа в тактическа обкръжение, притисната до водата.

СВЯТ

More in СВЯТ

Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Бившият командир на „Ахмат“: Въоръжените сили на Украйна ще започнат да се разпадат в повечето направления през май-юни

април 24, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024