Политика

Зам.-председател на Столичния общински съвет „превзе“ Общината, влезе маскиран в тоалетните / СНИМКИ

Зам.-председател на Столичния общински съвет „превзе“ Общината, влезе маскиран в тоалетните / СНИМКИ

 

 

166565182317504

 

 

Тази сутрин той се е промъкнал в кабинета на кмета Йорданка Фандъкова, за да се щракне пред знамената на България, Европейския съюз, Столичната община и на Украйна

 

 

Зам.-председателят на Столичния общински съвет Борислав Иванов пусна снимка със знамето на Украйна на фасадата на общината в социалната мрежа днес и обяви, че „ще го сваля, когато искам аз“. Той се е промъкнал маскиран в кабинета на кмета Йорданка Фандъкова тази сутрин, и така е стигнал до балкона, където са знамената на България, Европейския съюз, Столичната община и на Украйна.

 

 

 

То бе поставено с решение на СОС от 7 април със срок „до приключване на войната“. Месец по-късно активисти на „Възраждане“ паркираха камион с вишка пред общината и необезпокоявано от полицейската охрана на сградата, свалиха знамето.

 

 

 

 

Иванов, който е общински съветник от „Атака“, преди седмица обяви, че става партиен член на „Възраждане“, ако го приемат, но остава в групата на „Патриоти за София“, където са заедно с ВМРО. Ако я напусне, ще се раздели и с поста на зам.-председател на СОС, както постановява правилника за дейността на съвета. Иванов е и председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност.


Иванов гордо демонстрира „постиженията“ си със селфи във Фейсбук

 

 

От няколко дни той обикалял сам из сградата, влизал навсякъде, включвал компютри, казаха от администрацията. Според някои служители той свалил знамето, което бързо е било заменено, според други – само се е заканвал.

 

 

 


Иванов си прави селфи на балкона на Фандъкова със знамето на Украйна

 

 

„Демократична България“ призова за оставката му заради хулиганските прояви и отстраняването му от всички заемани постове в общинския съвет. Ще бъде изпратен и сигнал до МВР и прокуратурата за извършените от Иванов противообществени прояви. „Ето с такива управляват София ГЕРБ и Фандъкова“, коментира независимият общински съветник Борис Бонев.

 

 

 

Групата „Патриоти за София“ обичайно гласува заедно с ГЕРБ и така осигуряват мнозинство в СОС, което управлява София от 2019 г. „Призоваваме групата на ГЕРБ да преосмисли дали софиянци са им дали доверие да управляват столицата в коалиция с политици, които нямат елементарно уважение към правовия ред“, се посочва в позицията на „Демократична България“.

 

 

 

Източник: Дневник,  Флагман

снимки: Фейсбук

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024