Политика

Плевнелиев се прави на Алена: Чудовищата се раждат от хаоса, ще платим висока цена ако…

Плевнелиев се прави на Алена: Чудовищата се раждат от хаоса, ще платим висока цена ако…

big_1ee7

 

 

Чудовищата се раждат от хаоса. Трябва да имаме правителство, иначе ще платим жестока цена. Това коментира пред бТВ Росен Плевнелиев.

 

 

Започват да се трупат достатъчно много сигнали за отрезвяване. Отвъд партийната пропаганда и допуснатите грешки, кристализират ефектите от перспективата да има или да няма, коментира той.

 

 

 

В хаоса се раждат чудовища, ако се снишим ще има друг тип управление – антиевропейско, дори може да говорим за прословутата идея за президентска република, а това ще е краят на демокрацията, заяви още Плевнелиев, който заедно със Соломон Паси, оглави контактната група, обявена от Бойко Борисов и която проведе разговори с ГЕРБ, ДПС и „Български възход”.

 

 

Според Плевнелиев „Продължаваме промяната”, „Демократична България” и БСП, които са опитвали да поставят в изолация ГЕРБ, са започнали да излизат от сянката на играта на пълна изолация с цената на всичко.

 

 

Плевнелиев бе категоричен, че влизането на България в еврозоната е стратегически приоритет.

Всички институции ще работят по-добре, дори прокуратурата ще работи по-добре, заяви той.

 

 

 

На въпрос дали е обсъждано отстраняването на главния прокурор като условие за компромис Плевнелиев заяви: Аз виждам конституционно мнозинство с ясно декларирани приоритети за правна реформа. Всичко, за което „Демократична България” се борят, могат да го получат.

 

 

Ако става въпрос само за заменяне на един човек с друг, тази реформа ще се дискредитира. Става въпрос, че всемогъщият главен прокурор вече няма да е такъв, контрол върху неговата дейност, разделяне на Висшия съдебен съвет – има пълно съгласие. Ние можем, ако има работещо НС и правителство, виждам, че законопроектът за правна реформа може да бъде готов за шест месеца и до една година приет, заяви Росен Плевнелиев.

 

 

Вярваме, че независимо с кой мандат тези смислени неща могат да се случат, подчерта още Плевнелиев и бе категоричен: Сега е моментът да се преговаря.

 

 

Запитан, ако той е президент сега, дали би връчил третия мандат на ДБ, Плевнелиев отговори: Държавният глава е длъжен да направи така, че да даде третият мандат на тези, които имат най-голям шанс.

 

 

Най-устойчиво би било ДБ да излезе и да каже, ето тези неща могат да се случат. Време е да излязат от сянката на тежките противопоставяния. Правната реформа може да се случи, каза още Росен Плевнелиев.

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024