СВЯТ

Сиймур Хърш: САЩ може да се намесят пряко в конфликта в Украйна при поражение на Киев

Сиймур Хърш: САЩ може да се намесят пряко в конфликта в Украйна при поражение на Киев

хърш

 

 

 

Съединените щати разглеждат варианта за пряка намеса във военните действия в Украйна в случай, че има видими перспективи за поражение на Киев в хода на специална руска военна операция. Това заяви вчера американският публицист, носител на наградата „Пулицър“ Сиймур Хърш, съобщава ТАСС.

 

 

„Казват ми, че играта ще бъде такава – „това е НАТО, ние подкрепяме НАТО в настъпателни операции срещу руснаците „, което няма да заблуди света. (…) Ние сме във война с руснаците“, каза Хърш на събитие на американската неправителствена организация „Комитет за републиката“, без да назовава източниците си на информацията си.

 

 

 

В тази връзка публицистът припомни поражението на нацистите край Сталинград от съветските войски. „Хайде. Наистина ли искаме да се бием с тези момчета? Не мисля“, каза той. „Не мисля, че сме готови. Но не знам“, каза Сиймур Хърш, който публикува статия на 8 февруари, в която заяви, че взривяването на газопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“ е тайна операция на САЩ, извършена със знанието и съгласието на президента Джо Байдън, след няколкомесечен дебат във вашингтонската администрация с участието на тесен кръг от вътрешни хора. Белият дом нарече версията за събитията, описана от журналиста, „съвършена лъжа и пълна измислица“.

 

 

 

„Ние (САЩ) вероятно просто се заблуждаваме за това, което се случва там, за това какви ще бъдат резултатите“, каза Хърш. В същото време той подчерта, че Русия все още дори не е използвала „основните си сили“ в специалната си военна операция.

 

 

Източник: ТАСС, Гласове

СВЯТ

More in СВЯТ

IMAGE_15522115_40_0

Колониална драма: Френският посланик в Нигер е „буквално взет за заложник“, оплака се Макрон

септември 15, 2023
австрия - 1

Тесла! Австрия светкавично отхвърли призива на Фон дер Лайен – няма да ни пусне за Шенген

септември 14, 2023
ezgif-2-9d25379877

Русия поставя ЕС на колене: Новият план на Путин за влияние и завземане на територии

септември 13, 2023
ким

Путин и Ким Чен Ун се срещнаха на руски космодрум

септември 13, 2023
169452803394381

Ким Чен-ун пристигна в Русия с бронирания си влак, вижте как го посрещнаха… СНИМКИ/ВИДЕО

септември 12, 2023
байдънbig_big_Joe_Baidan_1_

Започва разследване за импийчмънт на Джо Байдън

септември 12, 2023