СВЯТ

Сиймур Хърш: САЩ може да се намесят пряко в конфликта в Украйна при поражение на Киев

Сиймур Хърш: САЩ може да се намесят пряко в конфликта в Украйна при поражение на Киев

хърш

 

 

 

Съединените щати разглеждат варианта за пряка намеса във военните действия в Украйна в случай, че има видими перспективи за поражение на Киев в хода на специална руска военна операция. Това заяви вчера американският публицист, носител на наградата „Пулицър“ Сиймур Хърш, съобщава ТАСС.

 

 

„Казват ми, че играта ще бъде такава – „това е НАТО, ние подкрепяме НАТО в настъпателни операции срещу руснаците „, което няма да заблуди света. (…) Ние сме във война с руснаците“, каза Хърш на събитие на американската неправителствена организация „Комитет за републиката“, без да назовава източниците си на информацията си.

 

 

 

В тази връзка публицистът припомни поражението на нацистите край Сталинград от съветските войски. „Хайде. Наистина ли искаме да се бием с тези момчета? Не мисля“, каза той. „Не мисля, че сме готови. Но не знам“, каза Сиймур Хърш, който публикува статия на 8 февруари, в която заяви, че взривяването на газопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“ е тайна операция на САЩ, извършена със знанието и съгласието на президента Джо Байдън, след няколкомесечен дебат във вашингтонската администрация с участието на тесен кръг от вътрешни хора. Белият дом нарече версията за събитията, описана от журналиста, „съвършена лъжа и пълна измислица“.

 

 

 

„Ние (САЩ) вероятно просто се заблуждаваме за това, което се случва там, за това какви ще бъдат резултатите“, каза Хърш. В същото време той подчерта, че Русия все още дори не е използвала „основните си сили“ в специалната си военна операция.

 

 

Източник: ТАСС, Гласове

СВЯТ

More in СВЯТ

рускифлаг15758881421

Руското Министерство на отбраната: По американския дрон не е стреляно, рязка маневра го е свалила

март 14, 2023
креди

Ужасът плъзна: И втората най-голяма банка в Швейцария започна да…

март 14, 2023
banka-sasht

Истерия в Европа и САЩ след банковите фалити

март 14, 2023
пекин

NYT: С този ход Пекин слага край на дипломатическата хегемония на САЩ

март 14, 2023
ezgif-5-d9a174ebd3

ЧВК „Вагнер“ започна щурм на подземен укрепен район на ВСУ на дълбочина 350 м в Бахмут / ВИДЕО

март 13, 2023
щаб

Ракета „Кинжал“ унищожи „щаб в сянка“ на ВСУ с чуждестранни офицери и съветници

март 13, 2023