СВЯТ

ABC News: Възможно е руснаците да се доберат до останките на сваления американски дрон

ABC News: Възможно е руснаците да се доберат до останките на сваления американски дрон

rusnatsite-uspiaha-da-se-doberat-142

 

 

 

Русия се опитва да извади от Черно море останките на американския дрон MQ-9 Reaper и вече може да получи някои части. За това пише ABC News, цитирайки изявление на двама неназовани американски служители.

 

 

Според източници американците са забелязали няколко руски кораба на мястото на катастрофата на MQ-9 в Черно море. Един от тях предполага, че руснаците са успели да се доберат до част от останките, но не се знае кои.

 

 

Журналистите не дават други подробности, включително кои части от самолета може да са попаднали в ръцете на руските военни.

 

 

 

Във вторник в руски подслушвания се появи аудиозапис, който показва как някои хора говорят на руски език за вдигане на част от отломките на сваления дрон от морското дъно.

 

 

 

По-специално се твърди, че е бил изваден „корпус на двигател с вътрешно горене“. Тази информация не е потвърдена официално.

 

 

 

 

Говорителят на Пентагона генерал Патрик Райдър обаче заяви, че според неговата информация руската страна не е успяла да се сдобие с останките от дрона.

CNN: Пентагонът дистанционно е изтрил шпионския софтуер от падналия дрон

 

На 15 март председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили каза, че по време на катастрофата дронът се е ударил силно във водата и се е разбил на няколко части, които са потънали на дълбочина 1200-1500 метра, така че ще ще бъде много трудно да ги получите.

 

 

Както BBC съобщава, точно такава е дълбочината в централната част на Черно море и водолазите не могат да работят толкова дълбоко. Генералът увери, че американците са взели всички необходими мерки Русия да не може да залови нищо ценно.

 

 

Глас нюз бг

СВЯТ

More in СВЯТ

джейк

Вашингтон призна: Реалността е, че Путин е президент на Руската федерация

март 19, 2024
путин-3

Путин е преизбран за пети мандат начело на Русия с над 85% от гласовете

март 18, 2024
60793cd265cd0

Байдън нарече Путин „разбойник“ и „диктатор-убиец“. Русия реагира: Безсилието на Вашингтон е видимо, търпят провал след провал

март 16, 2024
Image_17388245_40_0

Макрон: Ако Русия спечели войната срещу Украйна, „авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула“

март 15, 2024
b961399cc738c5a3ac41e095df987468

Киев пред военен преврат? Украинската армия се готви да превземе парламента и да свали президента Володимир Зеленски

март 14, 2024
хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024