ОБЩЕСТВО

След кървавата катастрофа протест затвори бул. „Сливница“ / СНИМКИ

След кървавата катастрофа протест затвори бул. „Сливница“ / СНИМКИ

sled-karvavata-katastrofa-protest-zatvori-bul-slivnica-2

 

 

 

Хора, които живеят в близост до булевард „Сливница”, се събраха на протест в памет на двамата загинали пешеходци, които бяха пометени от млад шофьор. Исканията им – да бъдат взети мерки от МВР и общината за ограничаване на скоростта и инцидентите в района.

 

 

 

Бул. „Сливница” е напълно затворен. Хората поднесоха цветя и запалиха свещи на лобното място на жертвите. Радослав Колев е един от хората, които присъстват на протеста. Според него трябва да бъдат направени промени по натоварения път, защото той става „писта” за гонки и джигити, обобщи „Нова телевизия“.

 

 

 

“Трябва да се спре убийството на пътя. Брат ми щеше да умре на този светофар, мой приятел щеше да умре на този светофар и още хиляди хора. Скоростта е убийствена, нощно време тук се правят гонки, а полицията спи”. Това заяви Стефан Евстатиев живущ в непосредствена близост до случилата се трагедия на бул. Сливница.

След кървавата катастрофа протест затвори бул. "Сливница" СНИМКИ - 2

“Трябва да спрат убийствата на пътя. Това е България- всичко е безнаказано. Трябва да има 1,5 м легнали полицаи. Три пъти съм се обаждал на 112, те казват да не се обаждам вече”, каза още живущият в квартала. “Искаме адекватен закон, адекватни глоби”, подчерта ще Стефан Евстатиев.

 

 

“Сблъсъкът бе ужасен, всичко което се случва е ужасно, това е основният белег за умъртвяването на едно общество и примирението, че това се случва всеки ден. Освен, че няма работещи камери на булеварда нощем, то няма и работещи органи, което е по-жалкото”, каза още тя, след което обясни, че в момента са в процес на уведомяване на компетентните власти за този проблем с липсата на камери и светофари нощем, и че се надява да има промяна.

 

 

След кървавата катастрофа протест затвори бул. "Сливница" СНИМКИ - 3

“Трябва и по-строги мерки за младите шофьори, но възпитанието вкъщи е основно, то няма как да бъде заменено с която и да е камера, на който и да е светофар. Призивът ми е всеки да мисли”, заяви още тя.

По-късно протестиращите се преместиха на кръстовището на булевардите „Константин Величков“ и „Сливница“.

Протестът премина в шествие, стигащо до мястото, на което бяха блъснати двете жертви, загубили живота си от трагичната катастрофа на бул. Сливница.

 

 

След кървавата катастрофа протест затвори бул. "Сливница" СНИМКИ - 4

Надежда Дойчева, модератор в “Катастрофи София” каза, че още отпреди със случая “Семерджиев” и смъртта на Милен Цветков, те имат нужда да подкрепят хората на такива видове събития. “Ние ги подкрепяме напълно, в тъгата им, във всичко”, каза още тя, след което обясни, че е потресена от това, което се е случило.

 

 
“Шофьорът на автомобила от трагичния случай в полунощ преминава през жертвите, продължава надолу с ясна мисъл, защото според тестовете не е употребил наркотици и алкохол, забива се в стълб, преди това удря още 2-3 коли”, припомни Надежда Дойчева. На въпрос дали трябва да има по-строги мерки към неопитните шофьори Надежда Дойчева отговори, че те не трябва да карат по-мощни коли от 150 конски сили и да има ограничения, за да не го правят. “Ние искаме за всички ефективна присъда и за Семерджиев, и за всички случаи, но ефектите са нулеви, затова не очаквам и нищо. Само моля шофьорите да не се качват пияни и дрогирани”, призова още тя.

 

 

 

След кървавата катастрофа протест затвори бул. "Сливница" СНИМКИ - 5

 

 

Припомняме, че тази нощ в 00:15 часа на булевард “Сливница” и кръстовището с улица “Русе” 18 – годишен младеж, който има шофьорска книжка от февруари месец, удря с лекия си автомобил двама пешеходци, мъж на 22 години и жена на 24 годишна възраст, които загиват на място. На шофьора са извършени тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Предстоят резултатите от кръвната проба, взета на 18 – годишният водач. Шофьорът е задържан в 3-то РПУ за срок от 72 часа, а Софийска градска прокуратура вече му повдигна обвинение.

 

Факти бг

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
7bfd09d69f4f419a8bf9eee06bd000ed

Топим се с десет души на час, а до няколко години близо 30% от населението ще се пенсионира

април 26, 2024