Русия

„Вагнер“ влязоха в Московска област, Пригожин нареди да му бъде дадено военното министерство

„Вагнер“ влязоха в Московска област, Пригожин нареди да му бъде дадено военното министерство

 

a40f760bdc724e16871f482b8c9f4ded

 

 

 

ЧВК „Вагнер“ и Е.В. Пригожин не се обявяват против и не призовават за смяната на президента на Руската федерация. Органите на централната власт, Конституционният строй на РФ, не се обявяват срещу целите и задачите на специалната военна операция.

 

 

Това написа преди минути в профила си в Telegram ръководителят на групировката Евгений Пригожин, когото руският президент Владимир Путин обвини днес в предателство и срещу когото беше повдигнато обвинение, предаде Нова телевизия.

 

 

 

 

ЧВК „Вагнер“ настоява да ѝ бъде предадено ръководството на Министерството на отбраната на Русия, което, според Пригожин, води Русия към военно поражение на бойното поле и съзнателно унищожава ЧВК „Вагнер“.

 

 

„Вагнер“ вече навлязоха в московската област и им остава по-малко от час, за да стигнат до сърцето на Русия.

 

 

 

На едно от последните разпространени видеа в телеграм канали се вижда, че тя се намира в района на село Барабаново, в южната част на Московска област.

 

 

Прави впечатление, че редовните руски войски се опитват да ги спрат, блокирайки пътя им със самосвали, камиони и друга тежка техника. Това обаче не спира колоната наемници на Евгений Пригожин, предаде актуално.ком.

 

 

 

 

Друго видео разкрива как полицейските сили препречват пътищата към Москва като стоварват различни превозни средства и им прибират ключовете отново в опит да блокират движението към столицата.

 

 

 

 

 

Същевременно много съобщения в Telegram показват как в Москва и Санкт Петербург започнаха да свалят рекламите на ЧВК „Вагнер“ от билбордовете. Но като че ли това вече е закъсняла реакция.

 

 

Русия

More in Русия

Image_17909992_40_0

Технократ без ден в армията поема руските войски от Шойгу

май 13, 2024
bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024