Коментари

САБОТАЖ НА РЕАЛНОСТТА

САБОТАЖ НА РЕАЛНОСТТА

karbovski-skochi-na-nositela-na-bukar-georgi-gospodinov-1

 

 

Българите ще бъдат наказани като общност и нация.
Защото не си говорят истината помежду си и живеят в люлката на чужди колаборации. Няма интелект и сила нацията да разбира реалността, да не се хлъзга по зададени от чужди интереси теми и задачи.

 

 

Някъде тук и днес свършва демокрацията и започва нов фарсов тоталитарен проект, който не притежава дълъг времеви хоризонт, ще свърши с фалцет и нацията ще бъде наказана от Великите сили с пренебрежение и загуба на престиж.

 

 

Което може да се изрази и в загуба на територии.

 

 

Това, което бръмчи в общественото съзнание е несъзнаване на процесите наоколо, приемане на абсурди, насочване на енергията в битовия драматизъм, гарниран с идеологически опорки.
Мишените на обществения коректив бяха заменени с чучела от трети вид, нови битови чудовища като горящ параван на загубата на национална логика и държавност.

 

 

Българите загубиха съзнание, в съвсем медицински смисъл. И малкото разумни гласове заглъхват, поради страх от тълпата, направлявана от протофашистка клика, помпана със стероидите на псевдоучения, стигащи до бесовщина.

 

 

Лабораторно това е интересен феномен и момент – авто-саботаж на реалността, с липсващ понятиен апарат за случващото се и обществена невнятност, интерпертирана у нас наобратно, девиантно, като някакво пробуждане.
Но си остава диагноза, отчайваща и фрустрираща диагноза.
Не е трудно при тези обстоятелства да се предвиди крах и криза – саботажът на действителността е сигурен начин дейстителността да те изненада.

 

 

 

Като най-просто изражение на тази ситуация може да се посочи начина, по който българите очакват проблемите им да се решат бързо и ефективно там, където те са създадени – сред политическата класа, която се радва на невиждан комфорт. От едни и същи хора, абонирани за властта и генериращи абсурди.

 

 

 

Няма как българите да бъдат освестени и вкарани в режим на разбиране на действителността. Вече е късно, те бяха предадени отвътре, като един нов Царевец, който никога няма да бъде същият.

 

 

 

Мартин Карбовски

https://www.lentata.com/

Коментари

More in Коментари

maxresdefault

Коментар: Слава Богу, Хазарта е избран, ще има да папка. Вече изтрих всички албуми на “Ъпсурт”

юни 11, 2024
1134646

Какво значение има, че 147 страни, членки на ООН, вкл. България, са признали Палестина?! Цецка не го знае и не се интересува

май 29, 2024
large_ce8c1e7c542819639b31c5c9ee261eb8

Опасно близо: На 23 май Европа е била на ръба за задействане на ядрената защита на Русия

май 29, 2024
chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024
марко

Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!

май 27, 2024