СВЯТ

Киев: Русия сменя тактиката – атакува комбинирано с крилати ракети, управляеми авиобомби и ударни дронове

Киев: Русия сменя тактиката – атакува комбинирано с крилати ракети, управляеми авиобомби и ударни дронове

 

980x551_1695380079

 

 

В нощта на 21 октомври, по време на обстрела над Украйна, руските сили са използвали „сложна тактика със смесени атаки“. За първи път украинските военни са наблюдавали едновременно изстрелване на крилати ракети и авиационни бомби.

 

 

Това е съобщила ръководителят на Съвместния координационен пресцентър на отбранителните сили на Южна Украйна Наталия Хуменюк, предава РБК-Украйна, цитирана от „Фокус“.

 

Според Хуменюк едновременен пуск на крилати ракети и авиационни бомби не е наблюдаван от украинските военни досега. В момента, по думите ѝ, има увеличение на тактическата авиация, използването на наземни ракетни системи и изстрелването на ракети заедно със зенитни ракети.

 

„Това определено е опит на противника да нанесе ракетна атака възможно най-ефективно, защото знае, че не можем да работим по системите за ПВО“, е пояснила тя.

 

Според Хуменюк, „тази нощ са използвани сложни тактики на много смесени атаки – почти едновременно са изпратени управляеми авиационни бомби от тактически самолети към предните територии и крилати ракети от типа Х-59 към по-далечните територии на втория ешелон, например Кривой Рог, Николаевска област и са използвани ударни дронове“.

 

 
„Всъщност всичко беше едновременно и с цел изтощаване на противовъздушната отбрана и с максимално постигане на резултат“, е добавила Хуменюк, отбелязвайки, че основното внимание на руските сили очевидно е изместено във въздуха.

 

 

През нощта на 21 октомври руските войски са обстрелвали централните и южните райони на Украйна с помощта на крилати и балистични ракети, както и ударни безпилотни самолети.

 

 

За експлозии се съобщава в Кривой Рог, Днепропетровска област. Сутринта на 21 октомври е станало известно, че има разрушения в промишлен обект. Според Генералния щаб на Украинската армия по време на атаката Русия е използвала най-малко два вида ракети и безпилотни летателни апарати камикадзе.

 

Епицентър

СВЯТ

More in СВЯТ

лин

Китай: Г-7 са 10% от населението на света и нямат право да говорят от името на международната общност

юни 17, 2024
dbf7fcc57_djordja-meloni-bgnes1

И Джорджа Мелони изкукурига: Ако Русия не се съгласи с условията, ние ще я принудим да се предаде

юни 16, 2024
швейц

Десетки страни, сред които тези от БРИКС и Ватикана, отказаха да подпишат декларацията на конференцията на Зеленски в Швейцария

юни 16, 2024
volodin-696x392

Володин: Депутатите от Върховната Рада на Украйна вече обсъждат „формулата на мира“ на Путин

юни 16, 2024
тръмп-1

Тръмп: Връщам се и спирам парите на „великия търговец“ Зеленски!

юни 16, 2024
ezgif-1-28ae91703a

Дипломати от Г-7: Байдън е в най-лошото си състояние, срамно е / ВИДЕО

юни 15, 2024