Политика

Лорер се прехласна по Пеевски – станал „говорител на евроценностите“, Ицо Хазарта му се скара

Лорер се прехласна по Пеевски – станал „говорител на евроценностите“, Ицо Хазарта му се скара

лори-2 

 

„След днешното си изказване най-малкото, което дължи моят колега Даниел Лорер на българските граждани, е извинение. Не обяснение, а извинение“, това написа депутатът от ПП Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, във фейсбук профила си. 

 

 

Повод за публичното порицание на Хазарта станаха днешните думи на Лорер, в които хвали колегата си и лидер на ДПС Делян Пеевски.

 

 

 

В сутрешния блок на bTV Даниел Лорер заяви, че в последните месеци колегата му от ДПС Делян Пеевски се е променил за добро и вече е станал говорител на европейските ценности. Той дори не отхвърли възможността председателят на парламентарната група на ДПС да стане премиер, каквато заявка направи преди дни.

 

 

„ДПС е подкрепяща опозиция. Делян Пеевски се промени за добро на цялата страна“, категоричен е той. Според Лорер ДПС е една системна и мъдра партия в българската политика.

 

На въпрос дали през 2013 г., когато бяха масовите протести заради предложението на тогавашния премиер Пламен Орешарски Пеевски да стане председател на Държавната агенция „Национална сигурност“, е щял да повярва, ако някой му каже, че след години депутатът от ДПС ще основен говорител на мнозинството, Лорер отговори отрицателно и добави.

 

„Политиката е изключително динамично занятие, в което позициите на партиите и техните лидери се променят. В случая с г-н Пеевски виждаме, че се променят за добро. Той стана говорител на европейските ценности както на неговата партия, така и за цяла България. Това се вижда съвсем очевидно“, каза Лорер.

 

 

 

 

В сряда Пеевски публикува отрито писмо до Денков, в което го обвини, че не се справя с управлението, както и че е „онлайн премиер за собствен пиар“. Повод за писмото е реакцията на държавата след обилния снеговалеж през почивните дни, при който един човек загуби живота си, населени места останаха без ток и отопление, а три влака за Варна закъсаха на релсите. По-рано, отново във връзка със снега, Пеевски се обърна към Денков, за да му обясни, че „онлайн сняг не се чисти“. Премиерът пък го покани да хване лопатата сам.

 

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също коментира спора между Денков и Пеевски. „Нека оставим тези две момчета да спорят помежду си“, лаконичен бе той.

Политика

More in Политика

phpviaxb0_559x345

Христо Иванов: „Пачавра леке не хваща“ – Пеевски иска да въвлече всички в отвратителен скандал

февруари 23, 2024
big_russia-2123697_1280

Спират инвестициите от Русия със закон, можели да „навредят на нац. сигурност и обществения ред в страната“

февруари 23, 2024
1010x570

Митрофанова: Навални е агент на ЦРУ и МИ-6, Русия няма интерес от смъртта му / СНИМКИ

февруари 22, 2024
big_2238

Война в Сглобката: Габриел отхвърли меморандума на ПП-ДБ и ги обвини в политическа търговия

февруари 21, 2024
1010x570

Борисов отговори на ПП-ДБ: Незряло и неприемливо, искат да си делкаме държавата / ВИДЕО

февруари 21, 2024
2112855085

Проверка на фактчекърите показва, че лъжат и за бежанците. България е подписала допълнително споразумение за прием в замяна на Шенген

февруари 20, 2024