Политика

Депутат от „Възраждане“ поиска смъртно наказание за Тагарев

Депутат от „Възраждане“ поиска смъртно наказание за Тагарев

big_big_145afb7

 

 

Смъртно наказание за военният министър Тодор Тагарев поиска депутатът на „Възраждане“ Ивайло Чорбов, ако сделката за новите „Страйкъри“ не бъде изпълнена.

 

 

„Смятам, че за в бъдеще, ако тази сделка се окаже не само неизпълнена, а позорна за България и компрометира нашата сигурност, за това лице Тагарев трябва да има дори смъртно наказание“, заяви той в Народното събрание, пише „24 часа“.

 

 

 

„Проектът за инвестиционни разходи е предложен от МС, но ние като жалък гумен печат подписахме всичко, което те поискаха. Отговорност носим ние. Тук, в тази зала, са хората, които бъдещите поколения ще посочат като виновни за случващото се – за обезлюдяването, за колапса в здравеопазването и социалната сфера. Тук са хората, които пляскат милиарди на чуждата индустрия, вместо в нашата“, заяви съпартиецът му Николай Дренчев.

 

 

 

„Психоатаките продължават, но ще се абстрахирам от тях“, каза военният министър и благодари за подкрепата на проекта за инвестиционни разходи. „Днес ще направите малък празник, поне за сухопътните войски, в които над 35 г. чакат нова бойна техника“, заяви Тагарев.

 

 

Той отхвърли и критиките за работата с правителството на САЩ и  подчерта, че всички количества и срокове са уточнени в договора.

 

 

„Има ясен график. Договорът предвижда значително индустриално участие. Очакваме то да доведе до значим индустриален ефект не само за производство, но и за последващата поддръжка на тези машини. Ще имаме работа за десетилетия в резултат на този договор“, оптимистичен бе министърът.

 

 

Тагарев добави, че ще има серия от договори, това е само първият. Доставката на боеприпаси и производството им е предмет на други договори и вече се водят разговори за производство в България „изцяло или поне частично“. Според него бил избран и най-добрият вариант за плащане.

Политика

More in Политика

big_2238

Война в Сглобката: Габриел отхвърли меморандума на ПП-ДБ и ги обвини в политическа търговия

февруари 21, 2024
1010x570

Борисов отговори на ПП-ДБ: Незряло и неприемливо, искат да си делкаме държавата / ВИДЕО

февруари 21, 2024
2112855085

Проверка на фактчекърите показва, че лъжат и за бежанците. България е подписала допълнително споразумение за прием в замяна на Шенген

февруари 20, 2024
10685298

Кирил Петков: Предлагаме договор за 4 години между ПП-ДБ и ГЕРБ, регулаторите си делим по равно

февруари 20, 2024
991-ratio-rumen-radev

Радев: В оскотялото време на ротация, сред брокери на несвобода Левски изглежда болезнено недостижим

февруари 19, 2024
3323532d09b659479b63b15bcdfd4a95

За да мине ротацията: Създават нов пост на Николай Денков

февруари 18, 2024