Политика

СОС остава без шеф поне до 8 февруари. Карлос Контрера: Превръщаме се в идиоти

СОС остава без шеф поне до 8 февруари. Карлос Контрера: Превръщаме се в идиоти

 

сос-1

 

 

Столичният общински съвет остава без председател поне до 8 февруари, след като и на днешната си седма среща партиите не можаха да се разберат кой да оглави съвета. Отново бяха направени три номинации. Този път обаче от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ и „Спаси София“ не издигнаха Борис Бонев, а човек на „Промяната“ – Цветомир Петров, но и той не можа да събере необходимата подкрепа.

 

 

Другите кандидати отново бяха Диана Тонова от БСП и Пламен Данаилов от „Има такъв народ“. Данаилов отпадна още на първия тур и Тонова и Петров отидоха на балотаж. И двата пъти тя събра по девет гласа, колкото са хората в групата на БСП, която я издигна. Петров събра 23 гласа на първи тур, колкото е групата на ПП-ДБ-СС, а на балотажа ги увеличи до 26.

 

 

 

След неуспеха съветниците се събраха на двучасови преговори с уговорката после да се върнат и да има ново гласуване. Още с връщането им обаче стана ясно, че са с нагласата за ново отлагане.

 

 

 

Изненадващо Карлос Контрера от ВМРО реши да се самопредложи, като обясни, че го прави, за да провокира колегите си и да има гласуване. Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС обаче го призоваха да се откаже. В крайна сметка съветниците се разбраха за следващ опит на 8 февруари, а преди това да има нови преговори.

 

 

 

„Уж бяхме тръгнали да постигаме някакво съгласие, след което се оказа, че пак никой до никого не иска да се допира“, коментира Контрера пред медиите по-късно. Според него все пак няма да се стигне до предсрочни избори.

 

 

 

От думите му стана ясно, че по време на срещата партиите не са се обединили около име, но са се разбрали да се се издига повече от една кандидатура, тъй като тогава има партийно гласуване, което не води до резултат. После обаче не са се споразумели за име.

 

 

 

 

„Излязохме по-разединени, отколкото влязохме“, каза той и предупреди: „Можем да се въртим до безкрайност, докато се превърнем в абсолютни идиоти“.

 

 

 

Различното при днешната среща обаче бе, че за първи път са се включили всички партии. Досега от ГЕРБ отказваха да преговарят с ПП-ДБ, а „Възраждане“ не разговаряха с никого.

 

 

 

„Има напредък, виждаме вече, че всички искаме да излезем с решение на закучилия се Столичен общински съвет. За съжаление, бял дим днес няма да има, както господин Лилков каза“, обобщи Цветомир Петров – новия кандидат на ПП-ДБ-СС. Впоследствие доуточни, че от ИТН са се дръпнали.

 

24 часа

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024