Русия

Путин: Новите руски оръжия превъзхождат тези на НАТО

Путин: Новите руски оръжия превъзхождат тези на НАТО

1010x570

 

 

 

Руският президент Владимир Путин заяви, че най-новите руски оръжия са по-добри от тези на НАТО. Той говори по време на среща с участниците във форума „Всичко за победата!“.

 

 

 

„Разбира се, ако сравнявате съвременното въоръжение на НАТО и въоръжението от последния период на съветската епоха, там то отстъпва в някои отношения, между другото, не винаги. А ако вземете нашето най-ново въоръжение, то очевидно превъзхожда всички. Това е очевиден факт“, заяви руският лидер.

 

 

Президентът изтъкна, че става дума за ракетно оборудване, бронирани машини и всички оръжия, използвани на бойното поле.

 

 

 

Сред постиженията на руския военно-промишлен комплекс президентът отбеляза почти пълното обновяване на стратегическите ядрени сили.

 

 

„Днес имаме почти напълно, на 95 процента, обновени стратегически ядрени сили, а военноморският им компонент – почти на 100 процента. Това е добър, надежден тил за нашата стратегическа сигурност. Тил и в буквалния, и в преносния смисъл на думата.“

 

 

 

ВСУ е терористична организация

 

 

Украинските въоръжени сили са се превърнали в истинска терористична организация, заяви Путин. Той разказа история за жител на Донецк, който, след като излязъл от дома си, станал жертва на украински танкер. Президентът отбеляза, че мъжът е бил застрелян, защото според Киев цивилните жители на Донецк са „терористи“. Подобни действия са неонацизъм, подчерта държавният глава.

 

 

Работата на лекарите е важна част от успеха на СВО

 

 

Работата на медиците е от особена важност в една специална военна операция, отбеляза Путин. „Лекарите и на фронтовата линия, лекарите във военните болници, лекарите в гражданските лечебни заведения правят всичко, за да подкрепят нашите момчета, да им окажат помощ, подкрепа, да приложат навреме най-новите средства, най-новите методи на лечение, а това е най-важният компонент на всички успехи.“

 

 

По-рано, на 17 януари, бившият ръководител на мисията на посолството на САЩ в Саудитска Арабия Дейвид Рандъл и бившият съветник на Централното командване на САЩ Майкъл Гфелер заявиха, че „чудодейните оръжия“ на НАТО не са успели да осигурят на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) успешна контраофанзива.

 

 

 

Преди това, през септември 2023 г., Путин заяви, че Русия работи върху разработването на оръжия, основани на нови физически принципи, тъй като те ще гарантират сигурността в дългосрочен план.

 

 

Източници: Известия, ТАСС, РИА Новости

 

Русия

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024