Европа

Нигерийски мигрант щави Германия с твърдението, че има 24 деца. Ето колко десетки хиляди евро получава

Нигерийски мигрант щави Германия с твърдението, че има 24 деца. Ето колко десетки хиляди евро получава

нигерийски

 

 

 

Чужденците в Германия мамят данъкоплатците за милиони, като твърдят, че имат  деца в други страни, които всъщност не са техни, а жените, замесени в измамите, печелят социални помощи и разрешения за пребиваване в страната, пише в материал RMXNews.

 

 

 

Разследващ репортаж за „фалшивите бащи“ е дело на финансираните от обществения сектор телевизии RBB и ARD и представя Джонатан А., пламенен нигериец, известен с това, че позира с луксозния си автопарк от германски автомобили в Нигерия, въпреки че германските власти го определят като „беден“. Мигрантът печели толкова много от германските данъкоплатци, че се е нарекъл “ Г-н Пари в брой“.

 

 

 

 

 

Според обществените медии германските данъкоплатци плащат за неговите 24 деца от различни жени, които са предимно от африкански страни. Джонатан А., който е роден в Нигерия, е получил германско гражданство. В резултат на това всяко дете, което той има, независимо къде е родено, автоматично получава гражданство. А чрез събирането на семейството майките, децата и техните роднини автоматично получават правото да пребивават в Германия. В случая семейството на Джонатан А.  в момента е общо от 94 души.

 

 

Той получава приблизително 22 000 евро под формата на социални помощи за различните си деца и е в процес на разглеждане на още две молби за установяване на бащинство. Въпреки това службата, която отговаря за изплащането на плащанията на мъжа, го определя като „беден“, тъй като той не получава никакви доходи от каквато и да е работа.

 

 

 

Става ясно, че жените плащат на Джонатан А. да приеме бащинство за деца, които всъщност не са негови. Тези жени от своя страна получават правото да се установят в Германия и да получават социални помощи за себе си и децата си. Проблемът се усложнява от това, че лъжата относно бащинството в Германия не е криминално престъпление, посочва материалът.

 

 

 

Джонатан А. далеч не е единственият и властите изчисляват, че има десетки хиляди подобни случаи през последните години. Неговият случай обаче подчертава колко голям е проблемът.

 

 

 

Както Remix News съобщи по-рано, мигрантите източват финансовата хазна на страната, въпреки че левите партии твърдят, че по-многообразното общество е силата на Германия и ще помогне за финансирането на пенсионната система.

 

 

 

„Системата за социално подпомагане на страната, някога наричана Hartz IV, но сега преименувана като пари на гражданите („Bürgergeld“), сега се насочва към мигрантите в страната, въпреки че те съставляват малък дял от общото население на Германия. Всъщност в някои германски провинции те вземат над 70% от всички пари за социални помощи в момент, когато услугите и помощите са намалени за германците в цялата страна“, отбелязват от RMXNews. 

 

 

 

 

Като цяло 62,6 на сто от всички получатели на социални помощи в Германия са мигранти, а във възрастовата група от 15 до 25 години този брой достига до 71,3%, отчита материалът.

 

 

 

Въпреки че криминалните обвинения са рядкост, банда от 10 виетнамци в момента се изправя пред съда в Берлин, обвинени в „незаконен внос на хора чрез фиктивни бракове и признания на бащинство“. Тази група намерила бездомни германски мъже и им платила да станат „бащи“ на децата на виетнамски жени, давайки на бездомниците между 500 и 1500 евро, за да предявят бащинство. В замяна на това, майките на децата са платили на бандата по около 35 000 евро за незаконната услуга. Берлинският прокурор Франк Поле обвинява мъжете, че са извършили измама с най-малко 20 деца и техните майки, за да могат майките да получат разрешение за пребиваване в Германия, пише още RMXNews. 

 

kritichno.bg

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024