Политика

Радев от Банско: Ще изпълня Конституцията и ще връча мандат на ГЕРБ

Радев от Банско: Ще изпълня Конституцията и ще връча мандат на ГЕРБ

fb_румен_радев_банско

 

 

 

“Ще изпълня Конституцията, както е записано в нея, ще проведа консултации и ще връча мандат на първата политическа сила – ГЕРБ-СДС, за съставяне на правителство“. Това заяви президентът Румен Радев в Банско по повод предстоящата ротация в правителството на 6 март. “Прекалено големите компромиси водят до резултати, които не са в полза на българските граждани”, допълни държавният глава. „Не искам да се меся в работата на правителството. Това е въпрос, който ще решат коалиционните партньори”, заяви Радев на въпрос дали е приемливо Мария Габриел да съвместява функциите на премиер и министър на външните работи.

 

 

„Всички приказки за конституционна реформа и правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт единствено с политическа протекция. Нашето общество така и не разбра кой е диктувал в тефтерчето на Филип Златанов, кой е кадрувал чрез Красьо Черния, къде са Пепи Еврото и неговите джуджета и тъкмо заради това продължи варварското разграбване и превземане на държавата именно в комфорта на безнаказаността“, заяви президентът Румен Радев в Банско. Той е специален гост на слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско, в който участва българският скиор Алберт Попов.

 

 

Истинската тема на деня е случаят с Мартин Божанов и разплитането на този случай е залогът дали България ще продължи да се развива като демократична и правова държава. Затова президентът ще настоява този случай да бъде разнищен до край. Държавният глава каза още, че устойчивост в политиката може да се гради само, ако тя почива на ясни принципи и ценности. Прекалено големите компромиси водят до резултати, които не са в полза на българските граждани.

 

 

 

 

На среща с кмета на Банско Стойчо Баненски по-рано тази сутрин, държавният глава подчерта, че наред със стратегическите инвестиции в перспективните отрасли, сред които е и туризмът, не бива да се забравя и инвестицията в здравето на българските граждани чрез осигуряване на възможности за спорт и отдих сред природата, без да се нарушава екологичното равновесие.

Източник: БНТ

Политика

More in Политика

iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024