Политика

Денков обяви, че Габриел няма качества за премиер, Асен Василев я нарече „новото лице на мафията в България“

Денков обяви, че Габриел няма качества за премиер, Асен Василев я нарече „новото лице на мафията в България“

 

phpgebaxh_559x345

 

 

Предложеният състав не е съгласуван с ПП-ДБ. С други думи това е проектосъстав на ГЕРБ-СДС. Второ, не малка част от номинираните министри не са давали съгласие за участие, включително и аз. При това положение аз съм подготвил декларация, с която заявявам, че не искам да бъда номиниран. 

 

 

Това заяви Николай Денков на извънредна пресконференция.

Няма съгласуване и по текста на споразумението. Останаха спорни текстове, които не бяха обсъдени докрай.

 

 

Затова единственият подпис е на Габриел, там няма подпис на ПП-ДБ. Няма решение на нашите колективни органи да участваме в такъв състав на МС, или да се включим в такъв текста на споразумението“, каза още той.

 

 

„Казахме на ГЕРБ СДС, че след като приключат преговорите имаме нужда от няколко часа да обсъдим резултатите и да получим съгласие от нашите колективни органи.

 

 

 

Пето, всичко това се случва на първия ден от 7-дневния мандат. Нищо не налага това. Имаше няколко спорни точки, бяхме готови да продължим да преговаряме до крайно съгласие по всички пунктове. Но ГЕРБ-СДС напусна преговорите и отидоха при президента.

Това ни кара да смятаме, че другата страна не е имало реално желание за преговорен процес, а се е симулирал такъв“, приключи Денков.

 

 

 

През всичките тези месеци имах доверие на Габриел. Днес то беше загубено. Тя се подаде на натиска на Борисов, и на натиска на Пеевски. Тя днес показа, че няма качествата да бъде премиер. За да си премиер, трябва да имаш интегритет, да не се навеждаш. Жал ми е за нея.

 

 

 

За Борисов – ме е срам, защото всичките тези дни той не се появи нито за ден, не вдигаше телефоните, нямаше го. Той използва , скри се зад четири жени. Нямаше даже мъжеството да седне на масата и да каже, че не може да приеме следния кабинет.

Една стара българска поговорка – вълкът козината си мени, но нрава не.

 

 

 

Днес Борисов избра може би страховете си, зависимостите си, дружбата си с Пеевски пред България“, каза Кирил Петков.

 

 

 

Атанас Атанасов отправи призив към президента:

 

 

 

Призовавам Радев: Г-н президент, половината от хората, кандидати за министри, не са давали съгласие за това. Има риск да нарушите Конституцията. Призовавам ви, оттеглете си указа. Към председателя на Народното събрание.

 

 

Аз съм човека, който бе автор на слогана „Да възстановим парламентарната република“. Тези факти, които излагаме, дори президента да не оттегли указа, не включвайте в дневния ред точката за избор на правителство. Защото това е скандал и нарушение на конституцията“.

 

 

 

След това думата взе Асен Василев.

„Мисля, че сме свидетели на една от най-големите фалшификации в съвременната българска история. Такова чудо не се е случвало – да бъда вписан като министър, без да съм дал съгласие и без да съм видял другите министри.

 

 

Това е акт или на наглост, или на безобразие, който нито един човек, който иска да е премиер, може да си позволи“, сподели и Асен Василев.

„Вместо красивите думи от Европа, видяхме селски тарикатлъци“, добави той.

 

 

„Г-жа Габриел вече не е част от решението, а част от проблема – новото и най-красиво лице на мафията в България“, изригна Василев.

 

 

 

Христо Иванов отговори на въпроса, дал ли е подписа си за споразумението с ГЕРБ и кабинета на Габриел.

 

 

„Писмените споразумения се одобряват с подпис. Когато ви покажат подпис, тогава може да говорим за одобрение. Това беше жалък опит – с г-жа Назарян обсъдихме няколко текста, казах й, че имаме неизяснени въпроси. Догоних ги по коридора и им казах, че нямаме подписано споразумение. Единият прост факт е, че няма подпис“, каза Христо Иванов.

 

 

 

Няма как да се гласува този състав, при положение, че половината министри, които са тук, няма да участват, каза Денков, отговаряйки на въпроса какво ще се случи, ако все пак правителството на Габриел се гласува в народното събрание.

 

 

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024