СВЯТ

Байдън: Канибали изядоха чичо ми

Байдън: Канибали изядоха чичо ми

 

байдъъън

 

 

Президентът на САЩ Байдън на два пъти намекна в сряда, че неговият чичо Амброуз Финеган е бил изяден от канибали в Нова Гвинея, след като самолетът му се е разбил по време на Втората световна война, пише американският вестник The New York Post.

 

 

 

Oтбелязва се, че въпреки твърденията на Байдън, военните записи показват, че самолетът е паднал в Тихия океан.

 

 

 

„Той беше свален в район, където имаше много канибали по това време“, първоначално заявява Байдън пред репортери, преди да се качи на борда на самолета Air Force One, с който отлита от Скрантън,  щата Пенсилвания.

 

 

 

„Така и не намериха тялото му, но от правителството се върнаха и провериха и откриха някои части от самолета“, разказва държавният глава

 

 

 

След като пристига в Питсбърг, 81-годишният президент разказва същата история на членовете на профсъюза United Steelworkers. „Той (чичо му Амброуз Финеган – бел.ред.) беше свален в Нова Гвинея и те така и не намериха тялото, защото преди имаше… наистина имаше много канибали в тази част на Нова Гвинея“, отбелязва Байдън.

 

 

 

Счетоводната агенция на Пентагона за  военнопленници заяви, че самолетът на Финеган всъщност е бил изгубен над открития океан. „По неизвестни причини този самолет е бил принуден да се спусне в океана край северния бряг на Нова Гвинея. И двата двигателя отказват на ниска надморска височина и носът на самолета се удря силно“, се казва в записите на Пентагона.

 

 

 

 

„Трима мъже не успяват да излязат от потъващата отломка и губят живота си при катастрофата. Един член на екипажа оцелява и е спасен от преминаващ шлеп. Въздушното претърсване на следващия ден не открива следи от изчезналия самолет или изгубените членове на екипажа“, отбелязва записът.

 

 

 

Критично припомня, че по-рано Байдън заяви, че е забранил на Израел да атакува Хаифа, въпреки че населеното място е разположено на територията на израелската държава. „Дадох ясно да се разбере на израелците: не настъпвайте към Хайфа“, заяви държавният глава без да усети грешката си.

 

 

kritichno.bg

СВЯТ

More in СВЯТ

володин

След решението на САЩ за руските активи Русия има всички основания да конфискува западни активи

април 22, 2024
сакс

Милиардерът Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

април 21, 2024
конгрес-сащ

Уолстрийт Джърнъл: Новата американска помощ едва ли ще промени кардинално положението на Украйна

април 21, 2024
великден

Гърция нареди на производители и търговци да свалят цените за Великден

април 21, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024
171363324052742

Бил Гейтс: До две години ще ви храня с вкусни химически масла, за да спасим планетата / ВИДЕО

април 20, 2024