Политика

Ген. Наско брани уволнения Коцев: 100% съм сигурен, че не е участвал в престъпни схеми

Ген. Наско брани уволнения Коцев: 100% съм сигурен, че не е участвал в престъпни схеми

 

 

atanas-atanasov

 

„100% съм сигурен, че Живко Коцев не е участвал в престъпни схеми. Прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати. Сложиха етикет на едни хора (бизнесмените Стефан и Марин Димитрови от Хасково, бел. ред), че са били контрабандисти, но това така и не е доказано.“ Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента ген. Атанас Атанасов от ППДБ.

 

 

 

Той, заедно с Кирил Петков коментираха казуса с изтеклите снимки на хасковските бизнесмени, които купонясват заедно с бившия вече секретар на силовото ведомство Коцев и депутата Бойко Рашков. Баща и син Димитрови са обвинени в контрабанда, пране на пари в особено големи размери и организирана престъпна група заедно с шефката на митниците Петя Банкова. По аферата с митниците е издирван и Никола Николов-Паскал, който се издирва. Говори се, че контрабандистът Паскал от години не е в България, а се крие в Гърция. Именно той обаче осъществявал връзката на висши митничари с контрабандисти.

 

 

От едната страна имаме медийна кампания с кученца и пари, от друга страна имаме главен прокурор, който казва „ще те разследвам, ако не си дадеш оставката“, визира Живко Коцев съпредседателят на ПП Кирил Петков. По думите му дали Коцев е извършил престъпление, е предмет на разследване, но главният прокурор няма място на среща с други прокурори и шефа на КПКОНПИ, общо пет човека, с вече уволнения главен секретар на МВР. Второто граничело с нарушение на Конституцията.

 

 

„Прокуратурата отново е бухалка по два начина: заплашва директно хора, като главния секретар, изтичат сигнали и информация към медиите. Третото, което се случва, е, че в момента всички кафяви медии и прокуратурата работят в координация. Четвъртото – започнаха отново да ни плашат, че няма пари. Някакви милиарди пак нямало. Петото – утре ще дадат само на половин милион пенсионери добавка, а на милион и половина няма да дадат. Бяхме предложили 11% средства за всички пенсионери. С огромна скорост успяхме да се върнем към стария модел.“, коментира бившият премиер от ПП.

 

 

Кирил Петков заяви, че новият главен секретар на МВР е дясната ръка на Калин Стоянов, когото пък премиерът Димитър Главчев си назначил за служебен министър без да се допита до ПП-ДБ. Към обвиненията, че прокуратурата е бухалка на ГЕРБ и ДПС, Петков прибави и вчерашната акция в офиси на Настимир Ананиев.

„Вчера влязоха и в офиса на ВОЛТ, защо по този начин, вместо да изискат документите? След 8 месеца от сигнала точно вчера влизат в офисите на Настимир Ананиев“, пита се Кирил Петков.

 

 

„Имаме абсолютна ос Пеевски – Борисов, премиер, на който му казват какво да прави, министър на вътрешните работи, който е там, за да направи чадър за купения вот, и сега имаме главен секретар, който му е дясна ръка. Те си подредиха картите, за да може да има купен вот“, обобщи по адрес на ГЕРБ и ДПС Петков. Само два дни от това правителство – с огромна скорост се върнахме към стария модел, констатира той.

 

 

„Хубавата новина е, че имаме само два месеца от този ужас, след това отиваме на избори и българските граждани могат да си изберат стария или новия модел“, обобщи Кирил Петков.

И Петков, и Атанасов отказаха да коментират ролята на Бойко Рашков във въпросните снимки. Те не пожелаха да кажат и дали Рашков ще остане в редиците на ППДБ след скандалния случай.

 

Гласове

Политика

More in Политика

плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024