СВЯТ

Путин предупреди малките гъстонаселени европейски страни от НАТО да не си играят с Русия

Путин предупреди малките гъстонаселени европейски страни от НАТО да не си играят с Русия

 

1010x570 (1)

 

 

„Ето как стоят нещата. Тези представители на страните от НАТО, особено в Европа, особено в малките страни, трябва по принцип да са наясно с какво си играят. Те трябва да помнят, че като цяло това са държави с малки територии и с много гъсто население. И това е фактор, който те трябва да имат предвид, преди да говорят за удари дълбоко в руската територия.“ Тази закана отправи руският президент Владимир Путин.

 

 

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви преди днешната среща на министрите на отбраната на ЕС в Брюксел, че Украйна трябва да може да използва оръжия, доставени от Запада, за да поразява „легитимни цели“ на руска територия, тъй като в противен случай ръцете на военнослужещите от ВСУ са вързани и те не могат да се защитават ефективно.

 

 

Според ръководителя на НАТО е време да се преразгледат тези ограничения.

 

 

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел бе категоричен, че всяка страна членка на ЕС сама ще трябва да реши и да поеме отговорност дали да разреши на Киев с нейно оръжие да се поразяват цели в Русия.

 

 

„Ако той (Столтенберг – бел. ред.) говори за възможността за нанасяне на удари по руска територия с прецизни оръжия с голям обсег, той като човек, който оглавява военна и политическа организация, въпреки че е цивилен като мен, все пак трябва да знае, че прецизните оръжия с голям обсег не могат да се използват без средства за космическо разузнаване“, изтъкна в същия тон Путин след посещението си в Узбекистан.

 

 

По думите му при ударни системи като Storm Shadow изборът на цели и задаването на полети ще се извършва „без присъствието на украински военнослужещи“.

 

 

 

„Кой прави това? Правят го тези, които произвеждат, и тези, които уж доставят тези ударни системи на Украйна. Изобщо, без каквото и да е участие може да се случи, и се случва, без участието на украински военнослужещи“, изтъкна руският лидер.

Източник: OFFNews.bg

 

СВЯТ

More in СВЯТ

нато-армия

The Telegraph: НАТО разработва план за прехвърляне на US войски при война с Русия, включително и през България

юни 4, 2024
1522765857

МВнР на Русия: Каквато и техника да вкара Западът в Украйна, нашите войски ще я смелят!

юни 3, 2024
мазда

Всички собственици на „Тойота“, „Мазда“, „Хонда“, „Сузуки“ и „Ямаха“ са предупредени: Япония разкри голяма измама с колите

юни 3, 2024
78_tn

Бивш енергиен министър на Украйна: Отивайте на село, където има дърва за огрев! ВИДЕО

юни 2, 2024
768x432

Знаменателна реч на Орбан пред стотици хиляди унгарци: Европа се готви за война! НЯМАМЕ РАБОТА на руския ФРОНТ!

юни 1, 2024
ezgif-1-7d9d6a74b8

Русия удари енергийни обекти, складове със западно оръжие и военно летище, подготвяно за база на Ф-16 в Украйна

юни 1, 2024